CameraToezicht effectieve maatregel tegen overlast

CameraScan 5
Veel gemeenten worstelen met overlast door jongeren en zoeken naar oplossingen. Het blijkt dat CameraToezicht een goede maatregel is om de rust in gemeenten terug te laten keren.

In het Limburgse Schaesberg is dat het geval. Sinds 2020 ervaart het dorp overlast van jongeren. De overlast resulteert regelmatig in criminaliteit.

De gemeente heeft daarom in oktober 2020 camera’s geplaatst om de overlast terug te dringen. En het heeft effect, schrijft Burgemeester Richard de Boer in een brief aan de gemeenteraad: ‘’In de afgelopen maanden is aangetoond dat CameraToezicht een positief effect heeft, want het aantal overlastmeldingen is afgenomen.’’

De politie ontving in 2020 nog 135 meldingen van jeugdoverlast. Dit jaar zijn dat er tot en met april maar 26. Ondanks de positieve daling is het te vroeg om cameratoezicht los te laten. De Boer: ‘’Het aantal jeugdoverlast meldingen is nog steeds het hoogst in Schaesberg. Het probleem is nog niet structureel opgelost.’’ De maatregel wordt nog ruim anderhalf jaar verlengd.

CameraToezicht

CameraToezicht is een effectieve oplossing. Bij VCS kunt u terecht voor vast en Mobiel CameraToezicht. Bij incidenten wordt snel ingegrepen en de videobeelden leveren extra bewijsmateriaal op. Ook werken de ‘extra ogen’ preventief. Camerabewaking schrikt af.

Het helpt om:

  • Verstoringen van veiligheid tijdig op te merken
  • Overlast, geweld en vernielingen te verminderen
  • Het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten

De oplossing is 24/7 beschikbaar. Uw cameranetwerk wordt constant gemonitord door ons Network Operations Center, zodat er een correcte werking is van de apparatuur.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in CameraToezicht en de smart city? U kunt kosteloos een presentatie aanvragen. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Of neem direct contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10

Enquire here