Zonneparken

Voorkom schade en waarborg de continuïteit

Zonneparken zijn steeds vaker doelwit voor dieven en vandalen. Vanwege de waardevolle zonnepanelen én vaak afgelegen locaties. Heeft u geïnvesteerd in een zonnepark? Dan wilt u dat de veiligheid gewaarborgd is. Zodat u geen schade oploopt door diefstal of vandalisme, en u verzekerd bent van continuïteit. VCS Observation waarborgt de veiligheid voor uw zonnepark met camerabewaking.
Onze beveiligingscamera’s zijn van hoge kwaliteit en bieden 24/7 bewaking. Wij hebben ruime ervaring met CameraToezicht op zonneparken en bieden oplossingen op maat. Ons team van experts zorgt voor de installatie en het onderhoud van de camera’s.

Koperdiefstal

Zonneparken krijgen vooral veel te maken met koperdiefstal. Criminelen breken in op het terrein en maken zoveel mogelijk koperleidingen buit. De schade door koperdiefstal kan flink in de papieren lopen. De schade reikt namelijk verder dan alleen de koperleidingen die vervangen moeten worden. Zo loopt u schade op door:
  • Vernieling tijdens de inbraak
  • Herstelwerkzaamheden: deze kunnen meerdere dagen duren
  • Onderbreking van continuïteit: één of meerdere zonnepanelen functioneren niet, waardoor u minder of geen stroom opwekt

Slimme camera’s

Onze camera’s kunnen op verschillende manieren worden ingesteld. Zo kunt u gebieden uittekenen waarbinnen mensen mogen komen. Ziet de camera iemand op een plek lopen op een tijdstip dat dit niet de bedoeling is? Dan ontvangt de meldkamer direct een signaal. Hierdoor kan er direct worden ingegrepen. Zodat uw zonnepark zo min mogelijk schade oploopt.
Onze experts plaatsen camera’s op strategische punten zoals bij de ingang, langs de omheining en bovenop masten. Zodat u een volledig overzicht krijgt van het terrein. Ook plaatsen we camera’s die in staat zijn om nummerborden te herkennen, personen te identificeren en beweging te registreren. Dankzij moderne technologieën als infraroodscans en thermische camera’s heeft u ook zicht bij slecht weer en weinig licht. Deze camera’s staan altijd in directe verbinding met een (privé)meldkamer.
Slimme camera's

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo en de servicevoertuigen van Musoshi-company. Ze zijn werkzaam door het hele land.

Schadevergoeding borgen

Onze technologie voldoet aan de strikte eisen van de meeste verzekeraars, waardoor u verzekerd bent van vergoeding in geval van schade. Onze meldkamer wordt 24/7 bemand en zorgt ervoor dat bij een melding direct de juiste actie wordt ondernomen.
Ons onderhouds- en serviceteam zorgt ervoor dat uw beveiligingssysteem altijd optimaal werkt en eventuele storingen snel worden verholpen.

Neem direct contact op

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor cameratoezicht op zonneparken? Neem contact op via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.