EnergySecure voor zonneparken

Eén partij voor de totale beveiliging van uw zonnepark

De beveiliging van uw zonnepark is een veelkoppig monster. Naast keuzes over de afrastering, verlichting en sensoren, hebt u te maken met inzet van bewakings- en meldkamerdiensten en verzekeringszaken. VCS waarborgt de veiligheid met één aanpak.
Met EnergySecure is VCS de one-stop-shop voor beveiliging van nieuwe of bestaande zonneparken. Waarbij innovatieve technologie beveiligers helpt om hun werk te doen. En wij u ontzorgen met een complete aanpak, inclusief eventuele schadelastafwikkeling.
Kom in contact
Zonnepark met windmolens
Beheerder in zonnepark

Veiligheid en continuïteit

Als ontwikkelaar, beheerder of eigenaar van een zonnepark wilt u dat de veiligheid ervan gewaarborgd is. U wilt continuïteit. Een positieve reputatie behouden. Een schone en rustige omgeving zonder diefstal, schade of gedoe.

Vroegtijdige detectie

Beveiligingsmaatregelen en camerabeveiliging zorgen voor de preventie van onwenselijke situaties op en rondom zonneparken en de vroegtijdige detectie hiervan. Verdachte situaties worden direct gesignaleerd en waar nodig opgevolgd en/of gemeld bij de politie.

Blijf in control

VCS heeft veel ervaring met camerabeveiliging op zonneparken. Als expert in veiligheid voor de energietransitie realiseren wij de totale beveiliging van zonneparken. Onze dienstverlening is volledig op uw behoefte samen te stellen.
Wij respecteren uw lopende afspraken en werken vlot samen met andere partijen, zoals een beveiligingsbedrijf of particuliere meldkamer. Hoe dan ook: met EnergySecure bent u in control en minimaliseert u risico’s, terwijl u profiteert van voorspelbare en beheersbare kosten.
Zonnepark
Bouw van zonnepark

Hoe werkt het?

Met EnergySecure beschikt u over totale beveiliging van uw zonnepark. Hierin is alles inbegrepen:
  • fysieke beveiligingsmaatregelen en de reactieorganisatie
  • camerabeveiliging en meldkamerdiensten
  • verzekering tegen schade en diefstal
  • eventuele schadelastafwikkeling
Daarnaast kan VCS binnen vierentwintig uur een tijdelijke sensor (bij)plaatsen met mobiele internetverbinding. Oók tijdens de bouw van uw park. Dit is uiterst effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen, zoals diefstal of vernieling.

Slimme technologie

VCS combineert thermische en bestuurbare camera’s (‘pan-tilt-zoom’), voorzien van krachtige AI-detectiefunctionaliteiten. Hiermee hebben observanten een volledig overzicht van het terrein, vanuit elke kijkhoek. Oók in het donker of bij (dichte) mist.

Haarscherp beeld

De intelligente software in de thermische camera’s maakt onderscheid tussen o.a. voertuigen, mensen en dieren in de detectiezone. De pan-tilt-zoom-camera’s geven een haarscherp beeld in hoge resolutie tot op 600 meter afstand.
Meldkamer maatwerk

24/7 meldkamer en NOC

De slimme camera’s staan in directe verbinding met de meldkamer. Ze worden getriggerd bij afwijkende bewegingen. Onze eigen EnergySecure meldkamer (hier vindt u de algemene voorwaarden) wordt 24/7 bemand, observanten kunnen altijd rechtstreeks beveiligers of de politie inseinen.
Ons onderhouds- en serviceteam zorgt ervoor dat uw beveiligingssysteem altijd optimaal werkt en eventuele storingen snel worden verholpen. Wij leveren 24/7 proactieve monitoring vanuit ons eigen Network Operations Center.

Techniek, processen, organisatie

Wij weten wat de techniek wel of niet kan – onder elke weersomstandigheid. Daarbij bieden we naar wens ook een eigen meldkamer aan. De operators trainen we om proactief te bewaken. Zo kunnen ze virtueel op locatie observatierondes uitvoeren.

Eén complete dienstverlening

Vaak is er wel aandacht voor techniek, maar onvoldoende voor processen en organisatie. Wij pakken die drie elementen samen in één complete dienstverlening. We hebben oog voor techniek, processen én de mensen die ermee werken.
Overleg bij zonnepanelen
Meldkamer cameratoezicht

EnergySecure meldkamer

Onze eigen EnergySecure meldkamer is een PAC (particuliere alarmcentrale) met livekoppeling met de politie. Wij zorgen dat de politie of mobiele surveillance de melding direct goed kan opvolgen. De meldkamer is EN 50518- en ISO27001-gecertificeerd.

Ingericht op zonneparken

Onze meldkamer is speciaal ingericht op zonneparken. We controleren regelmatig of de cameralenzen nog schoon zijn, of de beeldhoek van de camera’s nog klopt en of begroeiing bijvoorbeeld niet te hoog wordt voor optimaal zicht.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility
Emissieloos vervoer

Neem direct contact op

Wilt u meer informatie over onze totaalaanpak voor beveiliging van zonneparken? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij komen graag bij u langs voor een eerste adviesgesprek over totaalbeveiliging van uw zonnepark. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.