VCS Consultancy

VCS Consultancy ondersteunt bij de aanpak van ondermijning

Bestuurders en professionals in het publieke domein hebben in toenemende mate te maken met complexe vraagstukken rondom ondermijning. Vraagstukken die vaak samenhangen met drugsproblematiek, mensenhandel en witwassen. Daarbij misbruikt de ‘onderwereld’ de legale structuren in de ‘bovenwereld’.
VCS zet zich vanaf de start van haar bestaan in voor veiligheid en tegen criminaliteit. In de jaren ‘90 was VCS de eerste aanbieder van professionele camerabewaking. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich steeds verder ontwikkeld als partner voor veiligheid in het publieke en private domein. Onder andere met de inzet van geavanceerde technologieën, zoals videocontentanalyse en softwareoplossingen.
VCS Consultancy ondersteunt bij de aanpak van ondermijning
VCS Consultancy ondersteunt bij de aanpak van ondermijning (2)

De impact van criminaliteit

Omdat de zwaarte, omvang en impact van criminaliteit steeds verder toeneemt, heeft de samenleving helaas ook te maken met het fenomeen ondermijning. Ook hier wil VCS als veiligheidspartner een antwoord op bieden. Daarom is VCS Consultancy ontstaan.
VCS Consultancy helpt u om inzicht te krijgen in de aard en omvang van deze vraagstukken en geeft duiding aan de problematiek. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden binnen de bestaande kaders, indien nodig met inzet van geavanceerde technologie.
Zodanig, dat publieke en private organisaties hun informatiepositie versterken en grip krijgen op de afzonderlijke vraagstukken. Hierdoor worden zij weerbaarder en kunnen zij effectief beleid ontwikkelen.

Whitepaper

Hoe zit het met de privacyregels bij de bestrijding van ondermijning?

U vindt hiervan een uitleg in ons whitepaper ‘Oog voor privacy bij de aanpak van ondermijning’

Naam(Vereist)

Advies, onderzoek en duiding

De expertise van VCS Consultancy spitst zich toe op zowel ondermijning als de andere criminaliteitsvormen. Bestuurders en professionals uit het publieke domein vertrouwen voor deze actuele thema’s op advies, onderzoek en duiding van VCS.
De vraagstukken waarvoor VCS Consultancy advies en oplossingen biedt, vragen om inhoudelijke deskundigheid en daadkracht. Per vraagstuk en overkoepelend levert dit inzichten op die onze opdrachtgevers verder brengen.

Ons team

De experts van VCS Consultancy staan onder leiding van een ervaren crimefighter die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, onder andere bij de politie, als internationaal rechercheur, als hoofd veiligheid bij een gemeentelijke organisatie en in diverse functies bij de Taskforce-RIEC.
Wat is ondermijning?

Maak kennis met onze dienstverlening

Kosteloze kennissessie

Bent u benieuwd wat onze experts kunnen betekenen voor uw (publieke) organisatie? Vraag een kosteloze kennissessie aan. Wij laten u graag kennismaken met onze expertise en dienstverlening.
Direct aanvragen

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u advies over een concreet vraagstuk op het gebied van (vermoedelijke) ondermijning? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan. Hierin brengen wij uw situatie in kaart. Als we overgegaan tot aanpak van uw vraagstuk, gaan we te werk volgens een zorgvuldig opgesteld stappenplan.
Direct aanvragen

Over ondermijning

Ondermijning is een enorme bedreiging voor onze maatschappij. Fenomenen zijn o.a. illegale drugsproductie en -handel, uitbuiting en witwassen. Daarbij wordt misbruik gemaakt van legale structuren, zoals groente- en fruithandel, de transportsector, de bouwsectoren, het vergunningstelsel, makelaardij en de financiële sector. Regelmatig gaat dit gepaard met chantage en afpersing.
Kwetsbare bedrijven, individuen en legale dienstverleners zijn vaak slachtoffer van ondermijning. Het criminele geld wordt uitgegeven en witgewassen in het legale circuit, om zo macht, invloed en aanzien te verwerven.
Jongeren komen door ondermijning vaak in een uiterst kwetsbare positie terecht. Eenmaal toegetreden tot het criminele circuit is het voor hen bijna onmogelijk om hieraan te ontsnappen. Het is daarom belangrijk om ondermijning in een vroeg stadium inzichtelijk te maken, zodat tijdig ingrijpen mogelijk is.
Over ondermijning

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.