Network Operations Center

Wij monitoren de technische staat van uw apparatuur

De correcte werking van uw cameranetwerk wordt 24/7 volautomatisch gemonitord in het Network Operations Center (NOC) in Waalwijk.
In ons Network Operations Center werken eerste- en tweedelijns service engineers, (draadloos) netwerkspecialisten en software engineers, onder leiding van een servicedeskcoördinator.
Het NOC heeft een 24/7 wakkere dienst. Dit betekent dat er altijd een specialist op elk terrein bereikbaar en beschikbaar is. Het NOC staat direct in contact met de field engineers (derde lijn).
Network Operations Center (NOC)

Hoe werkt het?

Het monitoringplatform:
• toont de status van het cameranetwerk en hardware plus IT-componenten, zoals camera’s, switches en verbindingen (op basis van actuele as-builtdocumentatie).
• biedt ook monitoringstatistieken, waaronder netwerkgebruik, CPU-belasting en schijfruimtegebruik.
Het Network Operations Center detecteert afwijkende patronen, bijvoorbeeld temperaturen, systeemfouten, netwerkproblemen.

Direct in actie

Wanneer het monitoringplatform een storing of fout constateert dan wordt direct actie ondernomen.
• Een support engineer pakt de melding direct op en voert de relevante acties uit. In 80-90% van de gevallen kan een (dreigende) storing al remote worden opgelost voordat de beschikbaarheid wordt aangetast.
• Als zich toch een storing voordoet én als deze niet op afstand oplosbaar is, kunnen we razendsnel bepalen waar deze zich exact in de keten bevindt. Zo kunnen we onze field engineers zeer gericht naar een locatie sturen.

Snelst mogelijke hersteltijd

Als na de eerste analyse blijkt dat de storing op locatie opgepakt moet worden, neemt VCS direct telefonisch contact op om de snelst mogelijke hersteltijd aan te kondigen en werkzaamheden af te stemmen.
U bent leidend in het bepalen van de prioriteit en hersteltijd. We hanteren geen standaard respons- en hersteltijden omdat een storing altijd per direct door VCS kan worden opgepakt.
Onze serviceorganisatie is 24/7 actief, waardoor werkzaamheden ook ’s avonds, ’s nachts en tijdens feestdagen kunnen worden uitgevoerd (als de storing dit vereist).

Belangrijk om te weten

Bij elke storing wordt de melding geregistreerd en ontvangt uw organisatie per e-mail een bevestiging van de melding.
• In ons platform staan alle gegevens van de meldingen en is per melding alle relevante informatie inzichtelijk, zoals de soort storing, aanvang- en oplostijd en historische gegevens.
• Van elke storing stelt VCS een rapportage op, incl. analyse op component- en systeemniveau, beschrijving van de correctieve onderhoudswerkzaamheden en eventuele bijzonderheden.
• Als een storingsmelding langer openstaat dan verwacht, gaat er automatisch een reminder naar de behandelende coördinator.
FAQ van cybersecurity

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie over ons Network Operations Center. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.