Artificiële intelligentie (AI)

Informatiegericht en triggergestuurd werken

De juiste camerasystemen helpen u om gericht informatie uit data en videobeelden te halen. Om proactief te handelen op basis van triggers via artificiële intelligentie (AI) en videocontentanalyse (VCA). Dit maakt cameratoezicht veel effectiever en (kosten)efficiënter.
Tegelijk is techniek niet altijd de oplossing. Het gaat om de hele veiligheidsketen. Ook heeft u oog voor privacy, en proportionaliteit en subsidiariteit. In lijn met de AVG en/of Gemeentewet 151c.
Kom in contact
AI en privacy

Waarom artificiële intelligentie?

Een slimme camera is een sensor die enorme hoeveelheden data genereert. Met geavanceerde VCA-software breid je de mogelijkheden verder uit. Bovenop de camera-intelligentie analyseert VCA de cameradata en herkent hierin razendsnel zaken.
Door artificiële intelligentie (AI) leert de camera bovendien wat een normaal gebeurtenispatroon is. Zo weet de camera ook wanneer hier geen sprake van is. Op dat moment kan de camera een actief alarm van een afwijking geven in de cameratoezichtruimte.
Moderne camera’s kunnen veel méér dan video genereren. VCS staat voor compliant en privacyproof toepassen van geavanceerde technologieën, zoals bewegings- en perimeterdetectie, kenteken- en taxi-herkenning en heat mapping (waar is het druk?).

VCS haalt méér uit AI

VCS past in onze camerasystemen artificiële intelligentie en videocontentanalyse toe om meer veiligheid en leefbaarheid te realiseren. In samenwerking met partners hebben we verschillende innovatieve producten ontwikkeld en deze succesvol geïmplementeerd.
Daarbij hanteren we een zorgvuldige aanpak bij het plaatsen van camera’s. Wij weten welke afwegingen er spelen, waarmee u rekening moet houden én wat er mogelijk is. Wij kennen het wettelijk kader en de aandachtsgebieden.
Onze adviseurs dragen graag bij aan optimale veiligheid. Met een schat aan ervaring realiseren we een passende inrichting van het cameratoezicht en/of de meldkamer. Dit is altijd maatwerk: de beste oplossing is afhankelijk van vele factoren.
AI en zoekgeraakte kinderen

Geavanceerde zoekmogelijkheden

Artificiële intelligentie kan worden gebruikt om bepaalde beeldinhoud te doorzoeken op criteria, zoals zoeken naar een persoon met bepaalde kenmerken of bepaalde objecten vinden. Dit versnelt en vereenvoudigt de analyse van grote hoeveelheden videomateriaal.

Snelle detectie

Zo kan AI helpen om verloren kinderen te vinden in drukke omgevingen, zoals een winkelcentrum, pretpark, station of luchthaven. Of denk aan dwalende ouderen (geriatrie). Ook kunnen zoekfuncties opsporing ondersteunen, zoals door herkennen van een bepaald kledingstuk.

Emotiedetectie

Slimme camera’s kunnen emoties van mensen detecteren en analyseren, zoals vreugde, verdriet, woede of angst. AI geeft inzicht in gedrag en reacties in verschillende situaties. Van een klantenservice of winkelomgeving tot evenementen.

Valdetectie

AI kan vallen of ongevallen detecteren, vooral in omgevingen met oudere mensen of personen met een verhoogd risico. Zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of fabrieken. Dit kan leiden tot snellere reactie en hulpverlening.
Zorginstelling
Crowd management in winkelstraat

Voetgangersstromen en gedrag

Artificiële intelligentie kan voetgangersstromen en gedragspatronen analyseren. Zoals looproutes, wachtrijen en drukte op specifieke locaties. Dit kan helpen bij het optimaliseren van de ruimte-indeling, personeelsinzet en algehele efficiëntie.

Crowd management

VCA en AI stellen o.a. gemeenten in staat om drukte en menigtes te monitoren en beheren. Identificeer gebieden met (te) veel mensen, voorspel nauwkeurig de piekmomenten en neem maatregelen om de veiligheid en doorstroming te waarborgen.

Branddetectie

Slimme camera’s kunnen helpen om vroegtijdig branden te detecteren. AI analyseert veranderingen in temperatuur, rookontwikkeling of vlammen in een bewaakte ruimte. Bijvoorbeeld in de petrochemie. Dit draagt bij aan een snelle respons en voorkomt zo schade.

Kentekenherkenning (ANPR)

Kentekenherkenning (ANPR) stelt politie en overheden in staat om verkeersactiviteit en -overtredingen te meten, trajectcontroles uit te voeren en milieuzones te handhaven. Er zijn ook commerciële oplossingen, o.a. voor de zorg en automotivesector.
ANPR op snelwegen
Wagenpark bijna geheel elektrisch

Duurzaam (samen)werken

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo en de servicevoertuigen van Musoshi-company. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility

Wereld aan mogelijkheden

U wilt voldoen aan wet- en regelgeving én effectief handelen. Of u nu de publieke ruimte veiliger en leefbaarder wilt maken. Of streeft naar veiligheid en verblijfscomfort in en rond uw faciliteiten en terreinen. Innovatieve camerasystemen openen een wereld aan mogelijkheden.

Effectief CameraToezicht

VCS realiseert CameraToezicht voor private en publieke organisaties. Wij kennen het wettelijk kader en de aandachtsgebieden, we weten welke afwegingen er spelen. Neem contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvende presentatie.
Winkeldieven
Carel ten Horn

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.