Network Operations Center

Wij monitoren de technische staat van uw apparatuur

Vanuit ons Network Operations Center (NOC) voert VCS monitoring en onderhoud op afstand uit. Zelfs updates en upgrades doen we remote.
Door vol in te zetten op remote beheer, lossen we nu 80% van onze verstoringen op afstand op. Dit werkt snel en efficiënt, het scheelt in gereden kilometers en dus in energieverbruik.
Het NOC heeft een 24/7 wakkere dienst. Dit betekent dat er altijd een specialist op elk terrein bereikbaar en beschikbaar is. Het NOC staat direct in contact met de field engineers (derde lijn).
Kom in contact
Network Operations Center (NOC)

Hoe werkt het?

Het monitoringplatform:
- toont de status van het cameranetwerk en hardware plus IT-componenten, zoals camera’s, switches en verbindingen (op basis van actuele as-builtdocumentatie).
- biedt ook monitoringstatistieken, waaronder netwerkgebruik, CPU-belasting en schijfruimtegebruik.
Het Network Operations Center detecteert afwijkende patronen, bijvoorbeeld temperaturen, systeemfouten, netwerkproblemen.

Direct in actie

Wanneer het monitoringplatform een storing of fout constateert dan wordt direct actie ondernomen.
Een support engineer pakt de melding direct op en voert de relevante acties uit. In 80-90% van de gevallen kan een (dreigende) storing al remote worden opgelost voordat de beschikbaarheid wordt aangetast.
Als zich toch een storing voordoet én als deze niet op afstand oplosbaar is, kunnen we razendsnel bepalen waar deze zich exact in de keten bevindt. Zo kunnen we onze field engineers zeer gericht naar een locatie sturen.

Snelst mogelijke hersteltijd

Als na de eerste analyse blijkt dat de storing op locatie opgepakt moet worden, neemt VCS direct telefonisch contact op om de snelst mogelijke hersteltijd aan te kondigen en werkzaamheden af te stemmen.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Onze serviceorganisatie is 24/7 actief, waardoor werkzaamheden ook ’s avonds, ’s nachts en tijdens feestdagen kunnen worden uitgevoerd (als de storing dit vereist).
Social responsibility

Belangrijk om te weten

Bij elke storing wordt de melding geregistreerd en ontvangt uw organisatie per e-mail een bevestiging van de melding.
In ons platform staan alle gegevens van de meldingen en is per melding alle relevante informatie inzichtelijk, zoals de soort storing, aanvang- en oplostijd en historische gegevens.
Van elke storing stelt VCS een rapportage op, incl. analyse op component- en systeemniveau, beschrijving van de correctieve onderhoudswerkzaamheden en eventuele bijzonderheden.
• Als een storingsmelding langer openstaat dan verwacht, gaat er automatisch een reminder naar de behandelende coördinator.

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie over ons Network Operations Center. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.