Transport

Slimme technologie voor veiligheid en procesverbetering

Bedrijven in de transportsector moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen en worden steeds strenger bewaakt. Vaak wordt daarbij cameratoezicht in combinatie met bewaking ingezet. Maar: wie leest de beelden continu uit, wie kan hierop direct anticiperen? VCS implementeert 24/7 slimme camerabewaking.
Kom in contact
VCS Camera Transport sector

Meer veiligheid en efficiency

Met onze camerasystemen helpt VCS diefstal tegengaan, ook dragen we bij aan procesverbeteringen. Onze camera’s leggen het laden en lossen van goederen vast en maken het proces inzichtelijk voor de operators. Dankzij onze systemen voeren operators op afstand verbeteringen door. Zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Het resultaat: meer veiligheid en een efficiënter proces.

Thermisch detectieschild

We realiseerden een thermisch detectieschild rond het volledige terrein van diverse opdrachtgevers. Elke persoon wordt zeer gemakkelijk en nauwkeurig gedetecteerd, óók in de nacht, bij zware regenval, sneeuw en mist. Door de camera’s te plaatsen in een dakpan-constructie, is het volledige terrein in beeld. De detectie vindt plaats in ‘detectievlakken’ op het camerabeeld, als een virtueel hekwerk. Zodra een persoon dit vlak betreedt, geeft het systeem een alarm. De ‘normale’ camera’s in de desbetreffende zone draaien dan automatisch naar de positie van het alarm. Bij detectie van personen, volgen de camera's de persoon in kwestie, zodat u deze niet uit het oog verliest. Zeker bij grote terreinen is dit essentieel.
De thermische camera’s zijn voorzien van intelligente software. Deze software stelt ons in staat om het camerasysteem intelligent te maken en onnodige informatie uit te filteren. Zo maakt de software onderscheid tussen voertuigen, mensen en dieren in de detectiezone. Daarnaast detecteert het systeem wanneer een of meer personen zich langer ophouden bij het hekwerk.

Pan-tilt-zoom-camera’s

Vaak wordt cameratoezicht in combinatie met bewaking ingezet. Maar: wie leest de beelden continu uit, kan direct anticiperen? Soms is er onvoldoende zicht, in het donker of door mist. Voor veel terreinen is méér nodig, zeker als een locatie een mogelijk doelwit is voor een terroristische aanslag. Innovatieve technologie helpt uw beveiligers om hun werk te doen, met de juiste en tijdige alarmering.
Onze thermische camera’s worden ondersteunt door pan-tilt-zoom-camera’s. Deze camera’s worden getriggerd als ze afwijkende bewegingen zien. Bijvoorbeeld een persoon die over een hek klimt, wordt automatisch gevolgd door de camera’s. Deze zijn proactief dankzij het automatische volgsysteem. En met een elektronische afgrendeling van de periferie volgt een alarm als een persoon of voertuig een bepaald gebied betreedt of verlaat.

Automated Number Plate Recognition

Tot slot wil uw beveiliging weten wat er aan transport binnenkomt en wie er met welke combinatie binnenkomt. Onze camera’s zijn in staat om dit exact in kaart te brengen, met ANPR-kentekenregistratiecamera’s (Automated Number Plate Recognition). Deze camera’s signaleren het kenteken van de truck plus oplegger en blijven deze volgen. Zo is altijd duidelijk wie wat meeneemt en/of vervoert. Of in welke zones/gebieden iemand is geweest op het terrein.
VCS Camera Transport sector

Uitgelichte producten

 • CameraToezicht

  Intelligente camera’s herkennen objecten en personen. Met een combinatie van thermische camera’s en bestuurbare camera’s brengt camerabewaking elke insluiper haarscherp in beeld, ook ’s nachts. Ook gangbaar (ogend) verkeer kan doelgericht gemonitord worden, door ANPR-kentekenregistratiecamera’s.

  Lees meer
 • Mobiel CameraToezicht

  VCS kan op vrijwel elke locatie een tijdelijke camera plaatsen met mobiele internetverbinding. Dit is uiterst effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen, zoals diefstal of vernieling. Daarnaast zijn ze inzetbaar voor extra surveillance en het monitoren van risicovolle objecten.

  Lees meer
 • Slimme camera's

  In de openbare ruimte is de ‘smart city’ niet meer weg te denken. De basis hiervan zijn slimme camera’s. Vaak wordt gedacht dat deze oplossingen alleen beschikbaar zijn voor (grote) steden. Dat klopt niet. Slimme camera’s bieden ook tal van kansen voor transportbedrijven.

  Lees meer

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.