EnergySecure voor hernieuwbare energie

Complete beveiliging van uw duurzame energiesystemen

Waarschijnlijk heeft u al geïnvesteerd in camerasystemen voor uw zonnepark, windmolens, energieopslagsysteem en/of laadplein. Dat is goed. Maar de beveiliging organiseren tot een sluitend proces, in lijn met nieuwe ontwikkelingen, is nog beter én kostenbesparend.
EnergySecure van VCS verbindt camera’s, meldkamers, alarmsystemen, sensoren en opvolging – en realiseert een sluitend proces voor uw beveiligingsorganisatie. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de hele beveiliging en bieden u één aanspreekpunt en meldprocedure.
Kom in contact
Laadplein
Overleg bij zonnepanelen

Veiligheid in de energietransitie

De energietransitie stelt u voor nieuwe beveiligingsvraagstukken. Denk aan:
  • (Koper)diefstal op zonneparken en/of laadpleinen van elektrische voertuigen.
  • Inbraak, vandalisme (graffiti) en vernieling bij windmolens.
  • Brand in energieopslag- en batterijsystemen.
Ondanks de aanwezige beveiligingssystemen worden te veel ontwikkelaars, beheerders en eigenaren van duurzame energiesystemen geconfronteerd met inbraak, vandalisme of zelfs diefstal. U hebt dan alsnog te maken met schade. Vooral de inkomstenderving is groot. Uitval kost (veel) geld.

VCS is de one-stop-shop

Voor een sluitend beveiligingsproces zijn, naast de juiste beveiliging en sensor, ook processen en organisatie cruciaal. U wilt dat alarmsystemen en meldkamer naadloos op elkaar aansluiten. Evenals meldkamer en opvolging.
VCS is de one-stop-shop voor beveiliging van duurzame energiesystemen. Waarbij innovatieve technologie beveiligers helpt om hun werk te doen. En wij u ontzorgen met een complete aanpak.
Van fysieke beveiligingsmaatregelen en de reactieorganisatie, camera’s en meldkamerdiensten, tot verzekering tegen schade en diefstal en eventuele schadelastafwikkeling.

Voorbeelden van onze dienstverlening:

  • We realiseren camerabeveiliging met een combinatie van thermische en bestuurbare camera’s (‘pan-tilt-zoom’), voorzien van krachtige AI-detectiefunctionaliteiten.
  • We koppelen de camera’s aan een (particuliere) meldkamer naar keuze óf aan onze eigen EnergySecure meldkamer (hier vindt u de algemene voorwaarden).
  • We trainen de operators op effectief gebruik van onze camerasystemen en een juiste aansturing van beveiligers.
  • We regelen het sleutelbeheer in en zorgen dat we op het dashboard elk hek op afstand kunnen openen (bij bijv. alarmering of brand).
  • We verzekering de risico’s en regelen een eventuele schadelastafhandeling.

EnergySecure meldkamer

Onze eigen EnergySecure meldkamer is een PAC (particuliere alarmcentrale) met livekoppeling naar de politie. Wij zorgen dat de politie of mobiele surveillance de melding direct goed kan opvolgen. De meldkamer is EN 50518- en ISO27001-gecertificeerd.

Ook surveillancediensten

EnergySecure verzorgt ook surveillancediensten. We werken met regionale partners die uw regio kennen en meldingen met zeer korte aanrijtijden kunnen opvolgen. Naar wens voeren we 24 uur per dag en 365 dagen per jaar alarmopvolgingen uit.
Meldkamer cameratoezicht
Schouw bij windmolen

Waterdichte beveiliging

Met EnergySecure realiseert VCS een sterk beveiligingsconcept van uw duurzame energiesystemen, met de juiste materiaalkeuze en projectering – en oog voor betaalbaarheid. Denk aan camerabeveiliging, radarsystemen, hekwerkdetectie en grondsensoren.

De juiste technieken

Per situatie passen we de juiste technieken toe. Zoals warmtebeeldcamera’s. De AI-algoritmes zijn getraind om mensen te herkennen. Maar we zetten de slimme thermografische camera’s ook in om energieopslag- en batterijsystemen te monitoren op temperatuur.

Preventief en correctief onderhoud

VCS voert volgens afspraak periodieke inspectie uit op de componenten in de cameraketen. We verhelpen storingen volgens een duidelijke procedure. Als de storing niet op locatie verholpen kan worden, rapporteren we dit en doen u een voorstel.

Online totaalinzicht

Via projectering beheersen we de zwakke plekken. Ook heeft u in een online portal inzicht in alle meldingen. Hier krijgt u een totaalinzicht in de beveiliging van uw terrein. Via het MJOP heeft u inzicht in de investeringen van de komende jaren.
Preventief onderhoud door VCS
Energieopslag

EnergySecure RIE en FlexDetect

De RIE is een periodieke risico-inventarisatie en evaluatie. Sloten, toegangswegen of bijvoorbeeld gaten in uw hekwerk kunnen nieuwe veiligheidsrisico’s geven. In het online portal geven we u inzicht in de zwakke plekken van uw terrein.
We mitigeren de risico’s met slimme detectoren. Dit noemen we EnergySecure FlexDetect. Zo beschikt u tegen minimale kosten direct over een tijdelijke of permanente oplossing.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos. Onze monteurs rijden in een Volkswagen ID. Buzz Cargo en de servicevoertuigen van Musoshi-company. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility
Emissieloos vervoer

Neem direct contact op

Wilt u meer informatie over EnergySecure en onze totaalaanpak voor beveiliging van uw energiesysteem? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een adviesgesprek aan

Wij komen graag bij u langs voor een eerste adviesgesprek over totaalbeveiliging van uw energiesysteem. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.