BabyWatch

24/7 observatiesysteem voor verpleegkundigen en ouders

Op medium- en intensivecareafdelingen van neonatologie is toezicht op couveusebaby’s van levensbelang. En bij de ouders is er een grote behoefte aan informatie en communicatie. Speciaal hiervoor heeft VCS Observation het cameraobservatiesysteem BabyWatch ontwikkeld.
Kom in contact
Logo BabyWatch

Hoe werkt het?

  • BabyWatch creëert een 24/7 livestream van een pasgeboren baby en maakt het voor ouders van couveusekinderen mogelijk om dichter bij hun kindje te zijn – wanneer dit fysiek niet mogelijk is.
  • Op de verpleegpost creëert BabyWatch een duidelijk overzicht van alle aanwezige patiëntjes, in couveuses en wiegjes. Op een groot scherm is eenvoudig te zien wanneer er iets in de situatie van de baby verandert.
  • Middels geluidsdetectie geeft BabyWatch een signaal aan de verpleegpost, bijvoorbeeld als een baby huilt. Zo kan de verpleegkundige snel handelen wanneer dat nodig is. Babyfoons zijn niet meer nodig.

Daarom BabyWatch

Ouders willen weten hoe het met hun kindje gaat, en het liefst 24 uur per dag. Ze vragen dan ook regelmatig om updates. Dit kost de verpleegkundigen veel tijd én energie. Net als het continu monitoren van de verschillende kamers.
Speciaal hiervoor heeft VCS Observation het cameraobservatiesysteem BabyWatch mede ontwikkeld.

Livestream en online community

Via de beveiligde livestream kunnen ouders continu naar hun kindje kijken. Ook kunnen zij foto’s en berichten delen met hun dierbaren, als in een online community. Zo kunnen de ouders eenvoudig in contact blijven met hun familie, vrienden en kennissen in de voor hun emotionele periode.

Belangrijk om te weten

• Na ontslag van de baby ontvangen de ouders per e-mail een complete pdf met alle foto’s en berichten, als waardevolle herinnering voor later.
• VCS Observation is ISO 27001 & 9001-gecertificeerd. BabyWatch voldoet aan de AVG en is onafhankelijk getest op informatieveiligheid, o.a. met hacktests.

Betere informatievoorziening

De verpleging kan de videostream stopzetten tijdens de verzorging. De ouders ontvangen dan een notificatie om hen gerust te stellen.
Ook kunnen verpleegkundigen – eenzijdig - berichten sturen naar ouders, en hen updates geven over de status van het kindje. Dit resulteert in een betere informatievoorziening en voorkomt onnodige telefoontjes.
Ondersteunt
VCS zet zich in voor duurzaamheid met elektrisch wagenpark

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility
Sandor CTA

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Sandor Olivari via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10