EénDashboard

Voor een overzichtelijke en effectieve meldkamer

Comfortabeler werken, meer rust en overzicht in de meldkamer. Waardoor operators meer focus hebben en geconcentreerder kunnen werken. Terwijl de operationele kosten dalen én de beschikbaarheid van kritische systemen toeneemt.
Met EénDashboard realiseert u kosteneffectief een snellere afhandeling en meer veiligheid op locatie.
Kom in contact
Snoerenspaghetti

De dagelijkse praktijk: wirwar aan toepassingen

In de praktijk hebben veel bewakings- en meldkamerdiensten te maken met een wirwar aan systemen, toetsenborden, beeldschermen en noodtelefoons. Van verschillende merken en met diverse gebruikersinterfaces. Dit is rommelig, onoverzichtelijk en het is vaak tijdrovend om ermee te leren werken.
Integratie houdt in dat u de systemen met elkaar verbindt. Dat heeft een groot nadeel: u moet meerdere systemen upgraden en onderhouden. API’s en interfaces die voor een bepaald doel zijn ontwikkeld, bereiken op een bepaald moment hun limiet, waardoor het systeem niet meer aan de eisen voldoet.

Integratie: afhankelijk van meerdere systemen?

En zelfs bij zo’n geïntegreerde oplossing (PSIM-oplossing) blijven operators afhankelijk van meerdere systemen. Want geen enkel systeem biedt alle functies in één gebruikersinterface. De verschillende systemen zijn gefragmenteerd en wisselen niet altijd onderling informatie uit. Dit geeft diverse nadelen:
 • Geen efficiënte informatie-uitwisseling naar veiligheidspartners
 • Moeilijk controleerbaar werkproces (kpi’s)
 • Managementinformatie ontbreekt
 • Informatie wordt dubbel ingevoerd (meerdere systemen)
 • Veranderingen en updates zijn arbeidsintensief
Integratie van ieder beveiligingsproduct betekent vooral dat u veel tijd, geld en moeite steekt in het onderhouden en upgraden van al die losse producten. EénDashboard unificeert meerdere systemen om als één schaalbaar geheel in de cloud te fungeren.
Meldkamer ingericht door VCS Observation

Unificatie is anders

Meldkamer cameratoezicht
EénDashboard is geen geïntegreerde oplossing. Het is niet gericht op het verbinden van een beperkt aantal taken: het biedt één interface waaraan u naadloos nieuwe gegevenstypen toevoegt. Alles van cameratoezicht en toegangscontrole tot ANPR in één oplossing. Dat werkt veel makkelijker en efficiënter.
Een geünificeerde oplossing is een pakket systemen dat als een geheel fungeert. U kunt verschillende modules aan- of uitzetten en uw systeem vanuit één locatie configureren. Dankzij de centrale interface zijn uw mensen er sneller aan gewend. Het systeem biedt een vertrouwde ervaring. Ook als het wordt uitgebreid.

Meer efficiency, lagere kosten

Met EénDashboard kunt u de toegangscontrole unificeren met de systemen voor bijvoorbeeld cameratoezicht, alarmbeheer en kentekenherkenning. Bovendien kunt u het systeem aanpassen aan uw behoeften met zeer uitgebreide instellingen.
Zo heeft u minder systemen en servers om te onderhouden, en geen integraties die na elke upgrade opnieuw moeten worden opgebouwd. Voor meer veiligheid en werkgemak tegen lagere kosten.

Hoe werkt het?

Bij een geïntegreerde oplossing maak je koppelingen met onderliggende applicaties. Er zijn dus dubbele licentiekosten: voor de onderliggende applicatie én voor de geïntegreerde oplossing. Zo niet bij ÉénDashboard.
De oplossing ondersteunt de hardware native qua software. Dit maakt de eerste (onderliggende) laag overbodig. Naast een grote besparing op de operationele kosten resulteert dit in een veel beter assetbeheer.

Effectief assetbeheer

Het effectief beheren van assets - zoals camera’s, toegangscontrolesystemen en sensoren - biedt direct talloze van voordelen. Een van de belangrijkste is de verbeterde operationele efficiency.
Vanuit een volledig overzicht van alle assets en de locaties reageren beveiliging en beheerteams snel op incidenten en beheren deze effectief. Dit minimaliseert de responstijd plus de kans op escalatie én resulteert in een hogere beschikbaarheid van kritische systemen.
In overleg bij VCS

Daarom EénDashboard

 • Eén integraal modulair beheerssysteem (multidisciplinair)
 • Uniforme werkprocessen
 • Flexibel afdelingen/werkplekken samenvoegen tijdens daluren
 • Snelle en kwalitatieve registratie
 • Lagere operationele kosten
 • Veiligheid kosteneffectief beheersen
Al uw activiteiten, functies en gegevens voor beveiliging worden beheerd binnen één systeem. Zo haalt u het maximale uit de data vanuit uw beveiligingsactiviteiten. Zodat u mensen, gebouwen en/of eigendommen efficiënter beveiligt en tegelijk de operationele efficiency verbetert.

Genetec-technologie

EénDashboard is gebaseerd op Genetec Security Center. Dit platform biedt veel meer dan een videomanagementsysteem. O.a. poortbediening, slagbomen, deuren, intercoms en/of kentekenregistratie zijn flexibel toe te voegen, nu en later.
VCS is Elite Partner van Genetec. Onze collega’s hebben veel ervaring met de technologie en volgen een doorlopend trainingsprogramma. Ook krijgen we prioriteit bij ondersteuning.
Genetec platform
VCS zet zich in voor duurzaamheid met elektrisch wagenpark

Duurzaam (samen) werken

Duurzaamheid is voor ons een integraal deel van onze strategie. We werken aan circulariteit, verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos. Onze monteurs rijden in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility
Carel ter Horn van VCS Observation

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.