Mobiel CameraToezicht

Smoor tijdelijke overlast in de kiem met deze oplossing

Soms is er in een gemeente sprake van terugkerende overlast in een bepaalde straat, plein of wijk. Denk aan lawaaiige hangjongeren of zakkenrollers. In dat geval plaatst VCS een tijdelijke camera met mobiele internetverbinding. Dit is uiterst effectief om tijdelijke overlast in de kiem te smoren.
Mobiel CameraToezicht
Mobiel CameraToezicht

Hoe werkt het?

Mobiele camera-units zijn overal te plaatsen. De tijdelijke camera wordt gevoed door een accu of bijvoorbeeld via de stroom uit een lantaarnpaal.
Voor elke omgeving is er de juiste oplossing:
• Mobiele camera-unit (met of zonder mast)
• Bodycams
• 4G/5G-router en point-to-(multi)point
• Koppeling met VMS

Daarom Mobiel CameraToezicht

Mobiele camera-units stellen u in staat op zich in de stad verplaatsende (criminaliteits)problematieken op camera te vangen. Om tijdig plotselinge dreigingen in beeld te brengen, zoals terrorisme en agressie.
Ze maken eventueel gebruik van bestaand stadsmeubilair zoals lichtmasten. Als er geen stadsmeubilair beschikbaar is, kan gekozen worden voor een variant met een geïntegreerde mast.

4G/5G-router voor communicatie

De mobiele camera-unit heeft een 4G/5G-router voor communicatiedoeleinden. De verzamelde data wordt intern encrypted opslagen. Via een point-to-pointverbinding garanderen we betrouwbare communicatie over afstanden tot wel 30 km met eigen bandbreedte. Een publiek 4G/5G-netwerk is dan niet nodig.

Voor uw organisatie

Alle camera’s zijn via encryptie te integreren in bestaande videomanagementsystemen. De beelden zijn te dispatchen naar de veiligheidsketenpartners.
Bodycams kunnen in de cameraketen geïntegreerd worden. VCS is leverancier van diverse merken bodycams.
De unit is voorzien van een intern accumanagementsysteem. Als een unit langer dan 48 uur ingezet moet worden, kan de unit gekoppeld worden aan een lichtmast om de accu’s op te laden.

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.