Petrochemie

De essentiële overstap naar intelligente camerasystemen

VCS bedient verschillende klanten in de petrochemie, waaronder olieraffinaderijen. Reactief cameratoezicht is niet waterdicht. Daarom implementeerde VCS Observation voor diverse petrochemische bedrijven 24/7 slimme camerabewaking, die de taak van het drukke personeel deels overneemt.
Kom in contact

Uitgelichte producten

 • CameraToezicht

  Onze slimme camerasystemen bewijzen hun waarde in o.a. olieraffinaderijen. Met behulp van ons systeem monitoren zij onder meer de vlamvorming (de fakkels ofwel ‘flares’) op locatie. De camera’s realiseren een visueel beeld voor de controlekamer, waar operators het proces volgen en waar nodig bijstellen.

  Lees meer
 • Spider

  Werknemers in de petrochemie moeten hun werk veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. Oók als ze werken in besloten ruimtes, aan heetwerk- of onderhoudswerkzaamheden. Voor onze opdrachtgever Spider Technology Solutions ontwikkelde VCS een gespecialiseerd (camera)monitoringsysteem.

  Lees meer
 • Slimme camera's

  Door cameratoezicht naar een hoger plan te tillen is minder personeel nodig: de monitoring en analyse wordt grotendeels uit handen genomen door de techniek. Daarnaast zijn de camerabeelden dag en nacht haarscherp. Dit geeft zekerheid: bij insluiping is ontsnappen niet meer mogelijk.

  Lees meer

24/7 slimme camerabewaking

Een voorbeeld van slimme camerabewaking is ons camerasysteem in een olieraffinaderij. Met behulp van ons systeem monitoren zij de vlamvorming (de fakkels ofwel ‘flares’) op locatie. De camera’s realiseren een visueel beeld voor de controlekamer, waar operators het proces volgen en waar nodig bijstellen. Het systeem geeft automatisch een alarmering als de camera’s de vlam niet meer waarnemen (vlamdetectie).
Bedrijven in de petrochemie moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen en worden steeds strenger bewaakt, onder meer om terrorisme in de kiem te smoren. Vaak wordt cameratoezicht in combinatie met bewaking ingezet. Maar: wie leest de beelden continu uit, wie kan direct anticiperen? Soms is er onvoldoende zicht, door mist of in het donker. Daardoor wordt deze manier van cameratoezicht reactief.

Thermische én bestuurbare camera

VCS Observation ontwikkelde daarom een slimmere methode, met een combinatie van thermische camera’s en bestuurbare camera’s. De thermische camera herkent een insluiping op het terrein en de periferie de vorm van een mens, met hoogwaardige videocontentanalyse. En geeft in zo’n geval een signaal aan een gekoppelde ‘gewone’ bestuurbare camera.
Ook gangbaar (ogend) verkeer kan met camerabewaking doelgericht gemonitord worden, door ANPR-kentekenregistratiecamera’s (Automated Number Plate Recognition). Deze camera’s signaleren het kenteken van het vervoersmiddel en blijven deze volgen. Als chauffeurs een voor hen verboden zone van het terrein inrijden, ontvangt de bewaking direct een gerichte melding.

Intelligentie is essentieel

Reactieve camerasystemen zijn terrorismegevoelig en daarom is de overstap naar intelligente systemen essentieel. Door cameratoezicht naar een hoger plan te tillen is minder personeel nodig: de monitoring en analyse wordt grotendeels uit handen genomen door de techniek. Daarnaast zijn de camerabeelden dag en nacht haarscherp. Dit geeft zekerheid: bij insluiping is ontsnappen niet meer mogelijk.
VCS Camera Petrochemie Olie Gas (5)

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.