Ontdek VCS

Samen werken aan een veiliger, leefbaarder en rechtvaardiger Nederland

Het familiebedrijf VCS Observation zet videomanagementtechnologie effectief in voor klanten. Adviseert daarover. In de publieke en private ruimte én de zorg. Wij realiseren totaaloplossingen voor veiligheid en leefbaarheid. Op maat gemaakt. Samen met u, vanuit duurzame samenwerking.

We hebben een schat aan ervaring bij bekende klanten, zoals grote gemeenten, vervoersbedrijven en ziekenhuizen. Onze kennis en ervaring combineren we met persoonlijke betrokkenheid en een duurzame manier van werken. Het resultaat: succesvolle projecten en langdurige relaties.

Missie

VCS Observation maakt uw beleid voor een veilige en leefbare publieke of private ruimte uitvoerbaar. Als specialist in camerasystemen, videocontentanalyse en datavirtualisatie vertaalt VCS data naar waardevolle informatie die de slagkracht van uw organisatie vergroot.
Vertel ons uw doelstelling en wij voorzien u van de juiste camera- en softwareoplossingen. En van services en advies waarmee u invulling geeft aan uw (veiligheids)beleid.

Visie

Een veiliger, leefbaarder en rechtvaardiger Nederland. Hiervoor zet VCS Observation zich dagelijks in. Wij zijn aanwezig op plekken waar veel mensen samenkomen. Bijvoorbeeld in steden, het openbaar vervoer, lucht- en zeehavens, musea en winkelcentra.
Als expert in (publieke) veiligheid dragen we zorg voor zowel hardware, infrastructuren en netwerken als voor technology en innovation. We vinden continu nieuwe toepassingen.

KWALITEIT

Behoud en behalen van certificeringen en keurmerken blijft onze prioriteit. Het dynamische afhandelprotocol van VCS Observation is uniek in de markt.

VCS borgt de kwaliteit van processen, veiligheid en informatiebeveiliging, en de technische kwaliteit van onze medewerkers in een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem (KMS).

Ons milieubeleid is opgenomen in ons ISO 9001-certificaat. We kijken steeds waar verbetering mogelijk is. Onze CO2-uitstoot is inzichtelijk in een footprint. Jaarlijks evalueren we ons verbruik en benutten de verbeterkansen.

VCS OBSERVATION:

  • is ISO 9001, ISO 27001 en VCA** gecertificeerd
  • werkt volledig AVG-proof
  • bouwt alle componenten op volgens NEN-normen
  • managet projecten volgens Prince2
  • beschikt over een servicedesk volgens ITIL-standaarden
In ons dynamische afhandelprotocol leggen we vast:
  • hoe en wanneer welke handelingen zijn verricht
  • welke keuzes er zijn gemaakt

HISTORIE

Wim van Deijzen richtte ons bedrijf op in 1992, na een carrière bij de douane, politie en een beveiligingsbedrijf. Van oudsher richten we ons op camera-installatie- en meldkamerdiensten. We haalden altijd al data uit videobeelden, door gebeurtenissen te categoriseren.

Met de huidige Managing Director Tim van Deijzen draagt VCS verder bij aan een veilige en leefbare maatschappij. Onze expertise verschuift steeds meer naar het verzamelen, combineren en analyseren van data. Dé grondslag voor een effectief veiligheidsbeleid.

Lees meer in de blog door Wim van Deijzen.

Wim van Deijzen in zijn functie als rechercheur

Wim van Deijzen in zijn functie als rechercheur

KERNWAARDEN

We nemen onze verantwoordelijkheid
We zijn klantgericht in al ons handelen
We werken op basis van partnerships
We leveren kwaliteit en toegevoegde waarde
We zijn een betrouwbare businesspartner
Social responsibility
Field engineers van VCS installeren een camera