WinkelDief voor gemeenten

80% van de aangiftes van winkeldiefstal succesvol verhaald

In samenwerking met een grote gemeente ontwikkelden wij WinkelDief. Met de app wordt zo’n 80% van de aangiftes succesvol verhaald. Seponeringen nemen drastisch af en de aangiftebereidheid stijgt.
Belangrijk, want winkeldiefstal blijft in Nederland vaak onbestraft. Aangifte doen is tijdrovend en loont vaak onvoldoende.
Kom in contact
WinkelDief voor gemeenten

181 euro schadevergoeding

Winkeldiefstal is een groot probleem. Aangifte doen bij de politie kost veel tijd en regelmatig wordt de dader niet eens bestraft. Frustrerend. Toch is het belangrijk om aangifte te doen.
Wist u dat u in geval van winkeldiefstal recht hebt op een schadevergoeding van 181 euro? Dat alleen al is een goede reden om altijd aangifte te doen.

Voor uw winkeliersvereniging

• Met WinkelDief realiseert u een veiliger winkelgebied, met minder diefstal. Waar uw leden na winkeldiefstal de schadevergoeding krijgen waar ze recht op hebben.
• Winkeliersverenigingen betalen een vaste vergoeding voor WinkelDief (al dan niet samen met de gemeente). De GGN houdt 40 euro in op elke schadevergoeding.

Hoe werkt het?

Met de WinkelDief-app doen de leden van uw winkeliersvereniging eenvoudig online aangifte van winkeldiefstal en start u een procedure. De schadevergoeding aanvragen gaat in één moeite door. U ontvangt een digitale kopie van de aangifte voor uw administratie. Zo werkt u samen aan een veiliger winkelgebied.
Logo WinkelDief

Daarom WinkelDief

Met WinkelDief doet een winkelier in zo’n 5 minuten aangifte. En met succes: circa 80% van de aangiftes via WinkelDief wordt succesvol verhaald. Dit werkt ook preventief: hierdoor daalt het aantal incidenten in uw winkelgebied.

Social responsibility

Onze ambitie is om de wereld veiliger te maken. En een stukje groener, schoner en diverser. Want óók daarmee zorgen we voor een leefbare omgeving. Wij staan voor een integere en inclusieve organisatie en we betrekken collega’s en partners actief bij een meer duurzame manier van werken.
Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Lees meer

WinkelDief-app

De winkelier doet in één keer aangifte en verricht vervolghandelingen in de app:

• strafrechtelijke aangifte indienen
• civielrechtelijke procedure opstarten
• schade (181 euro) verhalen via de GGN

En eventueel ook meteen:

• een waarschuwing winkelontzegging geven
• een collectieve winkelontzegging uitreiken
• aangifte doen van huisvredebreuk
Wim van Deijzen

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Wim van Deijzen via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.