Maakindustrie

24/7 slim cameratoezicht dat uw personeel ondersteunt

Diefstal en vernieling voorkomen, veilig werken met gevaarlijk materieel of zelfs terrorisme tegengaan. Reactief cameratoezicht is niet waterdicht. Daarom implementeerde VCS voor diverse bedrijven intelligente camerabewaking, die de taak van het drukke personeel deels overneemt.
Kom in contact
VCS Camera Maakindustrie (6)

Voor veiligheid en procesoptimalisatie

In de maakindustrie draait álles om veiligheid en procesoptimalisatie. Onze systemen ondersteunen uw dagelijkse operatie. Naast de bekende beveiligingscamera’s biedt VCS procescamera’s, die de productielijn in de gaten houden. Dit zijn camera’s die tegen extreem hoge warmte en explosies kunnen. Via de control room kunnen operators met die camera’s heel vroeg detecteren als machines in de problemen komen. Of als het product wordt gecompromitteerd.
Een voorbeeld is een fabriek in de voedingsindustrie, één van onze opdrachtgevers. Met behulp van onze camera’s volgen zij o.a. of de sproeiers van de machines goed werken en niet verstopt raken. Maar het is zelfs mogelijk om het volledige machineproces te digitaliseren. Het is mogelijk om sensoren te adopteren in het systeem, evenals de tijdsregistratie van medewerkers. Procesoptimalisaties scheelt uw procesoperators veel kostbare tijd. Tegelijk is het minder foutgevoelig.
Met onze warmtecamera’s is het daarnaast mogelijk om vroegtijdig zicht te krijgen op snel veranderende temperaturen. Dit is cruciaal voor productielijnen waar bijvoorbeeld kritische lagers of elektromotoren beginnen warm te lopen. Dankzij vroegtijdige detectie waarborgt u de continuïteit en beschikbaarheid van de productielijnen.

Van diefstal tot dreiging van terrorisme

In de maakindustrie voert VCS veel bijzondere opdrachten uit. We realiseren camerasystemen in combinatie met maatwerksoftware, voor specifieke toepassingen. Zo gaat één van onze opdrachtgevers, een zuivelfabriek, met behulp van onze systemen bedrijfsspionage tegen. Een reëel gevaar, want in sommige landen is een groot tekort aan melkpoeder.
Bij een sigarettenfabrikant waar wij voor werken, controleren operators juist op diefstal. Ze monitoren precies wat er op locatie in- en uitgaat. Een ander voorbeeld: een drinkwaterbedrijf. Dit wordt beschouwd als een mogelijk terroristisch doelwit, waarbij het risico bestaat dat iemand het water probeert af te sluiten of te vervuilen. Mede dankzij onze camera’s kunnen ze instaan voor veilig drinkwater.

Speciaal opgeleide collega’s

Bij VCS zijn collega’s speciaal opgeleid om te werken in de maakindustrie. Zij kennen de vergunningen en voorschriften, en volgen regelmatig trainingen. Ze zijn gewend om te werken in precaire situaties in fabrieken, waar wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Onze monteurs beschikken bijvoorbeeld over een ‘vluchtmasker’ en zijn getraind om dit te gebruiken. Als er op locatie giftige gassen vrijkomen, zetten ze zo’n masker op en verlaten op een veilige manier de locatie.
VCS Camera Maakindustrie (3)

Uitgelichte producten

 • CameraToezicht

  Intelligente camera’s herkennen objecten en personen. Met een combinatie van thermische camera’s en bestuurbare camera’s brengt camerabewaking elke insluiper haarscherp in beeld, ook ’s nachts. Ook gangbaar (ogend) verkeer kan doelgericht gemonitord worden, door ANPR-kentekenregistratiecamera’s.

  Lees meer
 • Mobiel CameraToezicht

  VCS kan op vrijwel elke locatie een tijdelijke camera plaatsen met mobiele internetverbinding. Dit is uiterst effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen, zoals diefstal of vernieling. Daarnaast zijn ze inzetbaar voor extra surveillance en het monitoren van risicovolle objecten.

  Lees meer
 • Slimme camera's

  In de openbare ruimte is de ‘smart city’ niet meer weg te denken. De basis hiervan zijn slimme camera’s. Vaak wordt gedacht dat deze oplossingen alleen beschikbaar zijn voor (grote) steden. Dat klopt niet. Slimme camera’s bieden ook tal van kansen voor bedrijven in de maakindustrie.

  Lees meer
Carel ter Horn van VCS Observation

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.