PatientWatch

Ontlast ic-verpleegkundigen, draagt bij aan patiëntveiligheid

Op de neonatale, intensive-, medium- en cardiocareafdelingen verblijft een zeer kwetsbare patiëntengroep. De fysieke en mentale belasting op verplegend personeel is groot. PatientWatch ontlast ic-verpleegkundigen en draagt bij aan de patiëntveiligheid.
Kom in contact

Hoe werkt het?

Met het patiëntobservatiesysteem kunnen ic-verpleegkundigen alle patiënten en medische apparatuur in één oogopslag observeren, vanaf één centrale plek. Zo kan de verantwoordelijke verpleegkundige zien en horen wat er gebeurt. Hierdoor hoeven de verpleegkundigen minder heen en weer te lopen, houden zij beter grip op het welzijn van de patiënt en is er minder kans op besmetting.

Met PatientWatch

• Stelt u individuele alarmen in per patiënt. Deze alarmen hebben de volgende functies: alarm op beweging en geluid en hetero verbergen beeld (privacy).
• Worden alarmen visueel weergegeven (cameratoezicht), of komen ze binnen op een smartphone, tablet of PDA met een kort signaal, trilling en/of beeld.
• Kan de verpleegkundige vanuit elke patiëntenkamer continu de andere patiëntenkamers observeren. De oplossing is volledig webbased.

Motion control en geluidsdetectie

De camera’s beschikken over bewegings- en geluidsdetectie. Zodra een patiënt beweegt of geluid maakt, ziet de ic-verpleegkundige een duidelijke notificatie (waarschuwingsdriehoek) in beeld bij het desbetreffende bed.
Daarbij pikt het observatiesysteem ook de auditieve signalen van de medische apparatuur op. Deze optie kan per kamer of bed geactiveerd worden en is met name geschikt voor patiënten die in een kunstmatige slaap zijn gebracht.

Belangrijk om te weten

• Ook in het donker of bij gedempt licht ’s nachts kunnen ic-verpleegkundigen rekenen op optimaal zicht in kleur.
• Privacy: met de aanwezigheidsschakelaar op de patiëntenkamer kan de cameraobservatie aan en uit worden geschakeld.
Ons patiëntobservatiesysteem bestaat uit intelligente cameratoepassingen en integratie met uw verpleegoproepsysteem (VOS). Uw verplegend personeel krijgt meer grip op de intensieve verpleging en bewaking. Ook realiseert u een grotere patiëntveiligheid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility
Sandor CTA

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Sandor Olivari via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.