Mobiel CameraToezicht

Breng acute dreigingen in beeld, op elke locatie

Met mobiel CameraToezicht kan VCS op vrijwel elke locatie een tijdelijke camera plaatsen met mobiele internetverbinding. Dit is uiterst effectief om tijdig acute dreigingen in beeld te brengen, zoals agressie of vernieling.
Mobiel CameraToezicht helpt gemeenten om terugkerende overlast op een bepaalde plek in de kiem te smoren. Denk aan lawaaiige hangjongeren of zakkenrollers. Maar het is ook inzetbaar voor bijvoorbeeld het monitoren van risicovolle objecten.
Kom in contact

Hoe werkt het?

Mobiele camera-units zijn overal te plaatsen. De tijdelijke camera wordt gevoed door een accu of bijvoorbeeld via de stroom uit een lantaarnpaal. Voor elke omgeving is er de juiste oplossing:
  • Mobiele camera-unit (met of zonder mast)
  • Bodycams
  • 4G/5G-router en point-to-(multi)point
  • Koppeling met VMS
VCS realiseert voor Nederlandse gemeenten mobiel CameraToezicht in de openbare ruimte, in lijn met Gemeentewet 151c.

Daarom Mobiel CameraToezicht

Mobiele camera-units stellen u in staat op zich in de gemeente verplaatsende (criminaliteits)problematieken op camera te vangen. Om tijdig plotselinge dreigingen in beeld te brengen, zoals terrorisme en agressie.
Ze maken eventueel gebruik van bestaand stadsmeubilair zoals lichtmasten. Als er geen stadsmeubilair beschikbaar is, kan gekozen worden voor mobiel CameraToezicht met een geïntegreerde mast.

Duurzaam (samen)werken

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility

4G/5G-router voor communicatie

De mobiele camera-unit heeft een 4G/5G-router voor communicatiedoeleinden. De verzamelde data wordt intern encrypted opslagen. Via een point-to-pointverbinding garanderen we betrouwbare communicatie over afstanden tot wel 30 km met eigen bandbreedte. Een publiek 4G/5G-netwerk is dan niet nodig.

Voor uw organisatie

Alle camera’s zijn via encryptie te integreren in bestaande videomanagementsystemen. De beelden zijn te dispatchen naar de veiligheidsketenpartners.
Bodycams kunnen in de cameraketen geïntegreerd worden. VCS is leverancier van diverse merken bodycams.
De unit is voorzien van een intern accumanagementsysteem. Als een unit langer dan 48 uur ingezet moet worden, kan de unit gekoppeld worden aan een lichtmast om de accu’s op te laden.
Carel ter Horn van VCS Observation

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 541-010.