FieldOptimizer

Datagedreven sportveldbeheer: haal méér uit uw sportfaciliteiten

In samenwerking met onze opdrachtgever, een grote gemeente, ontwikkelde VCS FieldOptimizer. Hiermee realiseert u effectief sportveldbeheer tegen lagere beheerkosten.
Gemeenten staan voor de maatschappelijke opgave om inwoners te stimuleren om meer te sporten. We willen sport toegankelijker maken en bestaande sportfaciliteiten slimmer benutten, o.a. door sportvelden intensiever te gebruiken.
fieldoptimizer

Minder vaak kunstgras nodig

Als een natuurgrasveld in optimale conditie is, is er minder vaak kunstgras nodig. Dit voorkomt de schadelijke (milieu)effecten van kunstgras: meer opwarming en waterverspilling, en een kostbaarder onderhoud.
Eén kunstgrasveld minder resulteert voor gemeenten al in een substantiële besparing.

FieldOptimizer voor kunstgrasvelden

FieldOptimizer kan op kunstgrasvelden o.a. registreren hoeveel sporters het veld gebruiken en welke onderhoudsmaatregelen worden uitgevoerd. Dit stelt u in staat om onderbouwd vast te stellen of en waar er extra faciliteiten nodig zijn, welke (onderhouds)maatregelen nodig zijn en wanneer een veld is afgeschreven.

Hoe werkt het?

Wat weten we eigenlijk van onze sportfaciliteiten? Wanneer en hoe vaak zijn ze in gebruik, wat is de milieubelasting hiervan? Zijn er (betere) alternatieven voor de huidige benutting?
Met een combinatie van veld-, weer- en oppervlaktesensoren en slimme software realiseert FieldOptimizer een datagedreven sportveldbeheer.

Daarom FieldOptimizer

FieldOptimizer biedt gedetailleerd inzicht in het gebruik en de slijtage van sportvelden. Het beheer en de toewijzing van sportfaciliteiten wordt sterk vereenvoudigd en geoptimaliseerd. Ook krijgt u met de data vanuit FieldOptimizer een schat aan stuurinformatie voor een effectief sportbeleid.

FieldOptimizer voor natuurgrasvelden

Onderhoud optimaliseren (veldsensoren)

De veldsensoren in de bodem meten vocht, temperatuur en zoutconcentratie (voeding in de grond). Dit geeft u stuurinformatie om natuurgrasvelden in optimale conditie te houden. Een optimale conditie betekent dat er 50% extra benutting mogelijk is.

Weten wat er gebeurt (camerasensoren)

De camerasensoren brengen nauwkeurig in kaart wanneer en hoe het sportveld gebruikt wordt. Dit biedt inzicht in de conditie van het veld, vereenvoudigt het beheer en de toewijzing van sportfaciliteiten en het biedt inzichten voor sportbeleid.
Wim van Deijzen

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Wim van Deijzen via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.