WaakSamen voor gemeenten

Zet meldingen uit buurtappgroepen door naar de politie

In uw gemeente zijn buurt-WhatsAppgroepen voor buurtveiligheid actief. Bewoners waarschuwen elkaar voor o.a. inbrekers, vandalisme en verdachte situaties. WaakSamen zet meldingen in de appgroep direct door naar de politie. Zo kan de politie snel en gericht in actie komen.
Kom in contact

Belangrijk om te weten, WaakSamen:

• is gratis voor buurtbewoners en blijft dat ook
• verkoopt geen gegevens of data (en zal dat nooit doen)
• is volledig anoniem te gebruiken (Meld Misdaad Anoniem)
• is AVG-proof; de privacy van burgers is gegarandeerd
• vervangt buurtappgroepen niet, het werkt ermee samen

Ontwikkeld in cocreatie

VCS ontwikkelde WaakSamen in cocreatie met een middelgrote gemeente. Inmiddels is de oplossing succesvol geïmplementeerd.
WaakSamen is te integreren in uw bestaande systemen en de configuratie is specifiek in te richten voor uw gemeente. Dit maakt het platform snel implementeerbaar in de gemeentelijke bedrijfsvoering en informatiehuishouding.

Hoe werkt het?

De gratis WaakSamen-app genereert snel een complete melding, met duidelijke feiten. De politie ontvangt altijd werkbare signalementen. De gemeente krijgt inzicht in alle veiligheidsinformatie.
De buurtbewoner geeft zijn melding in drie stappen:
• Kies de categorie: persoon, groep, voertuig of omgeving.
• Klik door de invulvelden, vul feiten in en voeg eventueel een foto toe.
• Deel de melding met de buurtappgroep, politie en gemeente.

Daarom WaakSamen

Meldingen komen direct binnen bij politie en gemeente. Of het nou gaat over drugs, bedreigingen, onveilige situaties of criminaliteit. De app draagt bij aan een duidelijk signalement én geeft u stuurinformatie.

Actuele veiligheidssituatie

Alle gegevens worden bewaard in de backend. U kunt met enkele muisklikken de actuele veiligheidssituatie in de gemeente beoordelen.
In het online WaakSamen-dashboard kan uw gemeente meldingen uit buurten bekijken en rapportages samenstellen. WaakSamen geeft overzicht en inzicht.

Social responsibility

Onze ambitie is om de wereld veiliger te maken. En een stukje groener, schoner en diverser. Want óók daarmee zorgen we voor een leefbare omgeving. Wij staan voor een integere en inclusieve organisatie en we betrekken collega’s en partners actief bij een meer duurzame manier van werken.
Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Lees meer
Wim van Deijzen

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Wim van Deijzen via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.