Van klantwens naar functionerend systeemontwerp

Presales engineer Khashayar
Door Khashayar Mahdyan, pre-sales engineer
Ik werk bij VCS als pre-sales engineer. Dat is inhoudelijk en uitdagend werk, waarbij ik ga voor een functionerend systeemontwerp. Een cameraketen bestaat uit veel verschillende aspecten. In mijn functie ontwikkel ik me technisch dus heel breed. Ook de markt ontwikkelt zich ontzettend snel en VCS bevindt zich in het topsegment. Ik werk dus altijd met de nieuwste technologieën.

In juni 2015 startte ik bij VCS als afstudeerder tijdens mijn hbo-opleiding Security Technology. Na mijn afstuderen ben ik hier blijven werken. Eerst een half jaar op de afdeling Innovations. Hier werkten we met een klein team aan nieuwe ideeën en softwareapplicaties op het gebied van veiligheid. Vervolgens stroomde ik door naar de afdeling pre-sales in mijn huidige functie van pre-sales engineer.

‘In gesprek met de klant als technisch contactpersoon’

Pre-sales engineer Khashayar Mahdyan
Pre-sales engineer Khashayar Mahdyan

Technisch functionerend systeemontwerp

Kortgezegd vertalen wij de klantwens naar een volledig technisch functionerend systeemontwerp. We zorgen dat ons salesteam dit ontwerp kan omzetten naar een offerte. Dit begint met het overleggen met de klant / accountmanager om de wens goed te begrijpen en hierin eventueel te adviseren. Vervolgens ontwerpen we het systeem van begin tot eind, passend binnen het aanbod van VCS.

Werken met mensen én techniek

In mijn functie werk ik dus nauw samen met het verkoopteam. Ook ben ik vaak in gesprek met de klant als technisch contactpersoon. Inhoudelijk betekent het ontwerpen van een camerasysteem dat ik kennis moet hebben over de gehele keten van een camerasysteem. Ook het technisch uittekenen van een ontwerp en het financieel calculeren van de benodigde componenten zijn twee van mijn hoofdtaken.

Affiniteit met fotografie

Iedereen binnen het pre-sales team heeft zijn eigen specialisme of focusonderwerpen. Bij mij is dat camerahardware, door mijn affiniteit met fotografie in mijn vrije tijd. Cameralenzen en de nieuwste cameratechnieken vind ik erg interessant. Daarnaast pak ik ook veel trajecten op waarbij videocontentanalyse (slimme camera’s) een rol speelt bij de camerabewaking. Dit mede door mijn ervaring binnen het innovations team.

‘Nieuwe cameratechnieken vind ik erg interessant’

Technisch contactpersoon

Als pre-sales engineer fungeer ik vaak als technisch contactpersoon voor onze klanten. Regelmatig ga ik mee met de accountmanagers of alleen naar klanten om een schouw uit te voeren en de situatie in kaart te brengen. Daarnaast bezoek ik waar nodig klanten om onze offertes (technisch) toe te lichten. Zo ondersteun ik de accountmanager als het technisch complexer wordt.

Mooie grote klanten

VCS heeft mooie grote klanten in ons portfolio. Dit weten we ook met de jaren uit te breiden. We winnen belangrijke aanbestedingen en zijn in Nederland een grote speler binnen cameratoezicht in het publieke domein. Tegelijk is VCS géén multinational. Het is echt een familiebedrijf. De lijntjes zijn kort. Iedereen kent elkaar en je kan overal (ook bij de directeur) gewoon naar binnen lopen.

Collega’s gezocht

Denk je erover om te solliciteren bij VCS? Dan zeg ik: niet twijfelen, gewoon doen! Bekijk onze vacatures en laat van je horen. Wie weet tot binnenkort.

Enquire here