Developer bij VCS: ruimte voor creativiteit

Maak carrière in de ICT bij VCS
Als developer bij VCS Observation ontwikkel je mooie applicaties voor toonaangevende klanten. Je werkdagen zijn heel afwisselend en er is volop ruimte voor creativiteit en innovatie. Lees meer over wat werken als developer voor VCS inhoudt.

Met 5 man sterk ontwikkelen onze developers dagelijks nieuwe applicaties voor onze klanten. Deze zijn volledig gericht op videostreaming (camerabewaking). Hier maken zij mobiele apps, web- en desktop-applicaties voor. Onze developers vertellen hoe hun werkdagen bij VCS eruitzien.

Gezamenlijke start

“We beginnen onze dag meestal met een goede kop koffie, samen met alle collega’s. Daarna is het tijd om iedereen op de hoogte te stellen van de stand van zaken van onze projecten. Dat doen we door middel van een stand-up. Hierbij vertellen we elkaar wat we de dag ervoor hebben gedaan, wat vandaag de planning is en wat er verder nog allemaal moet gebeuren.”

Tijdens deze stand-up delen we ook nieuwe ideeën met elkaar. We inspireren elkaar met innovatieve ideeën. Komt een van ons ergens niet uit? Dan helpen we elkaar en zoeken we samen naar een oplossing. Dit levert vaak een hoop waardevolle tips en nieuwe inzichten op. Op die manier zorgen we ervoor dat we verder kunnen met onze projecten.”

Betrokken medewerkers

“Naast het uitwisselen van kennis en tips, is er natuurlijk ook ruimte voor informeel contact. In ons team heerst namelijk een prettige sfeer. Dit geldt overigens niet alleen voor ons team. Ook de directeur komt regelmatig binnenlopen om te zien waar we allemaal mee bezig zijn. Iedereen is erg betrokken.”

Ontwikkelen en innoveren

“Onze werkomgeving ziet er heel anders uit dan een doorsnee kantoor. Er liggen allerlei devices waarmee we alle applicaties die we ontwikkelen kunnen testen. Naast het programmeren van bestaande features voor bestaande klanten, is hier ook alle ruimte voor creativiteit en innovatie.

Zo proberen we tot nieuwe, slimme oplossingen te komen voor onze klanten. Door veel te experimenteren. Te werken in cocreatie. Daarnaast ontwikkelen we onze bestaande camera-oplossingen verder door. Hoe kunnen we bijvoorbeeld een creatieve app ontwikkelen bij onze TelCamera? Er is in ons team altijd wel iemand bezig om iets in elkaar te schroeven of te testen.”

Geen standaard kantoorbaan

“Als een applicatie helemaal klaar is, testen we deze in onze showroom. Hier wordt meteen duidelijk wat we nou precies hebben gemaakt én hoe deze oplossing in de praktijk reageert. Vinden we iets waardoor we de applicatie nog moeten finetunen? Dan gaan we weer aan de slag op onze werkplek. Vervolgens testen we in onze showroom of wat we hebben aangepast, ook daadwerkelijk heeft gewerkt. Zo lopen we een aantal keer heen en weer tussen onze werkplek en de showroom. Je zit hier in ieder geval niet aan je bureau gekluisterd.

We werken Agile (Scrum). Daarbij werken we in sprints van twee weken. Om een realistisch en helder tijdpad te creëren, plannen we alles vooraf in. Op die manier kent iedereen zijn of haar taak. Je staat er echter nooit alleen voor. Onze werkwijze is zo ingericht dat iedereen elke taak kan oppakken. Loopt iemand vast? Dan haakt een collega zonder problemen aan. Zo garanderen we maximale ondersteuning als dat nodig is.”

Breed georiënteerd

“Iedere developer heeft zo zijn of haar voorkeur voor een bepaalde programmeertaal, dat is logisch. Toch kan iedereen ook andere programmeertalen toepassen als dit nodig is. Zo lossen we een probleemstelling of vraagstuk altijd zo goed en efficiënt mogelijk op.

Overzicht behouden is een belangrijke eigenschap voor developers. De mogelijkheden liggen er soms al. Je kunt veel inspiratie uit bestaande projecten halen, we vinden hier niet iedere keer het wiel opnieuw uit. Het is zaak dat je als developer eenheid creëert tussen alle systemen en de kwaliteit daarbij waarborgt. Zo zorgen we voor een heel degelijk prototype, dat al een eerlijk beeld geeft van het eindproduct.”

Iets voor jou? Solliciteer!

Herken jij je in de verhalen van onze developer? VCS maakt graag kennis met jou. Kijk bij de vacatures of neem contact op met Linda Timmerman via solliciteren@vcsobservation.com.

Enquire here