Werken bij VCS voelt voor mij als thuiskomen

Door Bas Nijssen, assistent projectleider
Sinds 2019 ben ik werkzaam als assistent projectleider bij VCS, maar het bedrijf was hiervoor niet onbekend voor mij. Ik heb hier eerder al negen jaar gewerkt. Na een onderbreking van bijna elf jaar kwam ik terug. En het voelt echt als thuiskomen.

Ik ben bij VCS gestart als stagiaire. Vervolgens heb ik mij ontwikkeld tot field engineer. Ik ging toentertijd met eigen auto en gereedschap op pad. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om ergens anders te werken. Dit duurde elf jaar, maar ik ben nu dus weer terug in de rol als assistent projectleider.

‘Ik zorg per project voor de praktische zaken’

In de rol van assistent projectleider zorg ik voornamelijk voor alle praktische zaken binnen een project. Zoals de werkvoorbereiding, werkinstructies voor monteurs, plannen van installaties en opstarten en monitoren van nieuwe installaties. Maar dit is nog niet alles. Ik ben ook bezig met het up-to-date houden van as-built gegevens en ik geef advies over nieuwe installaties en/of uitbreidingen. Dit doe ik niet alleen, maar met een vaste projectleider. Samen pakken wij projecten op.

Familiebedrijf

Bas Nijssen op locatie

Het interessantste onderdeel van mijn functie is de afwisseling in locaties, techniek en klanten. Met onze klanten heb ik meestal ook direct contact tijdens de uitvoering van een opdracht. Ze ervaren dit als prettig, omdat ze het fijn vinden om één vast aanspreekpunt te hebben.

Niet alleen de werkzaamheden leuk, maar VCS is ook een fijn bedrijf om voor te werken. Het is een familiebedrijf. Dit merkte ik goed toen ik in 2019 weer aan de slag ging. Het voelde echt als thuiskomen. In de tijd dat ik elders werkte, is er ook niet veel veranderd. Het bedrijf is nog steeds heel dynamisch. We zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, zowel software als hardware. Daarnaast is VCS altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Er zijn bedrijven die een vaste klantenkring hebben en het daarbij laten, maar wij doen dat niet. We blijven ons ontwikkelen.

Sfeer

Als je bij VCS wil werken is het handig als je in oplossingen denkt. En je er volledig voor wil gaan. Maar als je van Brabantse gezelligheid houdt ben je hier ook op de juiste plek. Naast ons dagelijkse werk is er ook voldoende ruimte om te lachen. Twijfel je om te solliciteren? Ik zeg, vooral doen!

‘Hier vind je ook de Brabantse gezelligheid’

Collega’s gezocht

Spreekt dit werk je aan of ben je benieuwd wat VCS nog meer te bieden heeft? Bekijk onze vacatures. Zie je geen geschikte vacature in jouw vakgebied? Dan kun je ook een open sollicitatie sturen. Vragen? Neem contact op met Linda Timmerman via solliciteren@vcsobservation.com.

 

Enquire here