Mijn start als technical operations engineer bij VCS

technical operations engineer
Door Marnick van der Molen, technical operations engineer
Op 1 februari 2023 ben ik bij VCS gestart als technical operations engineer. Dit betekent dat ik in de landelijke buitendienst werk voor nieuwbouwprojecten en voor storingen. Tot nu toe bevalt het werk bij VCS mij ontzettend goed. Het is afwisselend en uitdagend werk waarbij we veel vrijheid krijgen.

Ik werk in de buitendienst samen met mijn collega-monteurs. Samen bieden we landelijke service voor opdrachtgevers. Van het bouwen van een meldkamer tot het vervangen van camera’s voor CameraToezicht. Ons werk is heel divers. De ene dag ben ik buiten bezig met het vervangen van een camera. En de andere dag stel ik een meldkamer in. We hebben zoveel verschillende klanten dat geen dag hetzelfde is.

‘Ons werk is heel divers, iedere dag is anders’

Aan het werk als technical operations engineer bij VCSVan Genetec tot meldkamer-storing

Ik heb een Genetec-certificaat, dat past goed bij veel meldkamers van onder meer politiebureaus en gemeenten. Ik vind het erg leuk om op locatie Genetec in te stellen voor opdrachtgevers. Af en toe heb ik ook klantcontact. Als er een storing is op een meldkamer of als ik buiten aan een camera ga werken is het altijd fijn om de klant goed te informeren hierover, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. En als ik op een meldkamer werk en er is een vraag dan help ik de klant graag.

Volop uitdaging en afwisseling

Mijn werk bij VCS bevalt me tot nu toe goed. Als monteurs krijgen we hier veel vrijheid, je kan zelf (vaak) je dag indelen. Dit ben ik niet gewend en ik had dat zeker niet verwacht. Ik vind het heel fijn werken. Samen met de diversiteit aan werkzaamheden maakt dit mijn functie uitdagend en afwisselend. Alle klanten hebben ook weer andere wensen, zo blijf je altijd scherp! En gelukkig houd ik van autorijden, want ik kom in alle uithoeken van Nederland.

‘Elke klant heeft eigen wensen. Zo blijf je scherp!’

Gesprek over toekomstplannen

Bij VCS passen gedreven mensen met een passie voor techniek en camerasystemen. Ook is het voor het werk handig als je geen hoogtevrees hebt, want camera’s hangen altijd hoog. En mensen die door willen leren zitten hier sowieso goed op hun plek. VCS denkt mee in je carrièreontwikkeling. Zelf heb ik nu al een gesprek gehad over mijn toekomstplannen binnen VCS. Dat is top.

Aan de slag als engineer?

Zoek jij een interessante technische functie? Ga je er graag op uit, is cameratechniek je passie en staat kwaliteit voor jou op één? Wij zijn op zoek naar collega’s om er met ons voor te zorgen dat de camerasystemen en netwerken altijd perfect werken. Kijk bij de vacatures en solliciteer. Wie weet ontmoet ik je binnenkort bij VCS!

Enquire here