Video: meldkamer van Stadstoezicht Almere

Een winkeldief die een sprintje trekt, iemand die een blik bier opentrekt op het Stationsplein of een fietser in het voetgangersgebied. De cameraobservanten in de meldkamer van onze opdrachtgever Stadstoezicht Almere zien het allemaal.

Deze video van omroep Flevoland laat duidelijk het werkingsprincipe zien van CoppWeb, ons geavanceerde taaksysteem voor meldkamers. De beelden van de 140 camera’s in het centrum, rond stations en in Almere Buiten worden 24 uur per dag, 7 dagen per week uitgekeken door twee cameraobservanten.

Inzoomen bij verdacht gedrag

Op basis van de camerabeelden kunnen de cameraobservanten van Stadstoezicht Almere hun collega-handhavers aansturen en waar nodig de politie inschakelen. Zij kunnen de camera’s bedienen en hierdoor inzoomen als zij verdacht gedrag zien. De aflevering over de meldkamer is er één uit een serie van vijf over het werk van de afdeling handhaving van Stadstoezicht Almere.

Enquire here

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.