Wij zetten de technische theorie om naar de praktijk

Wisselwerking tussen techniek en communicatie
Door Martin Blom, technical engineer
Even voorstellen: mijn naam is Martin Blom, ik kom uit Kaatsheuvel en ik ben 32 jaar. Ik werk sinds juni 2022 met veel plezier als technical engineer bij VCS. In ons bedrijf werken professionele collega’s, mensen die dóór willen. Die met plezier hun werk willen doen en houden van aanpakken. Dat past bij mij.

Ik ben via een omweg in een technische functie bij VCS beland. Op mijn zestiende rolde ik de slagerij in en vervolgens heb ik zo’n beetje alle opleidingen doorlopen en behaald. Van productiemedewerker tot winkelslager en bedrijfsleider/ondernemer. Daarna was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via een vriend van me die bij VCS werkt, kwam ik hier terecht. Een mooie kans om me te richten op de technische theorie.

‘Ik installeer de techniek en heb soms klantcontact’

Technical engineer Martin Blom
Technical engineer Martin Blom

Als technical engineer plaats ik camera’s en beeldschermen. Ook richt ik observatieposten in en sluit ik datakasten aan. Bij sommige projecten heb ik daarbij ook direct klantcontact. Mooi werk, dat ik met veel plezier doe. Ik werk in het team Field services. Dat zijn onze monteurs die de technische theorie omzetten naar de praktijk op de meest diverse locaties in Nederland.

Camera’s door heel Nederland

Mijn werkzaamheden op dit moment zijn de grote projecten. Zo ben ik op dit moment bezig met een project voor een bedrijf dat in 64 hallen, door heel Nederland, camerabewaking wil installeren voor de brandveiligheid. Het interessantste onderdeel van mijn vak blijft toch: de camera’s ophangen en de infra aansluiten. Er is niets zo gaaf als dat na weken hard werken alles functioneert en de klant tevreden is. Dan wordt er bijvoorbeeld taart bezorgd op kantoor in Waalwijk. Dat vind ik het ultieme compliment.

‘We werken vaak op mooie en uitdagende locaties’

Ik vind het heerlijk om bij VCS te werken. De locaties waar we ons werk doen, vind ik vaak uitdagend en mooi. Daar zit zoveel afwisseling in, geweldig. De ene keer werk ik in een bedrijfshal in hartje Amsterdam. En de volgende dag weer in musea of vervoersbedrijven, óf in onze voorbereidingslocatie in Waalwijk. Dit heeft me positief verrast aan het werk bij VCS. Je hoeft je hier nooit te vervelen.

Loop eens binnen!

Bij VCS hebben we regelmatig technische vacatures openstaan. Spreekt mijn verhaal je aan en overweeg je om te solliciteren? Dan zeg ik: doen! Als je interesse hebt in camera’s en de hele techniek rondom cameratoezicht, grijp je kans. Ook als je nu nog niet werkzaam bent in de techniek, zijn er wellicht mogelijkheden. Als jij leergierig bent en gemotiveerd, kun je ons e-mailen, bellen of gewoon eens binnenlopen.

Gerelateerd

Enquire here