Met cameratechniek Nederland veiliger maken

cameratechniek
Door collega Richard, field service engineer
Ik werk sinds januari 2022 als field service engineer bij VCS. Mijn werk is heel divers. Vanuit het team Field services doe ik zowel installaties als storingen aan binnen- en buitenapparatuur. Cameratoezicht is een 24/7 wereld. We staan klaar voor de klant als dat nodig is. Voor een veilige leef- of werkomgeving.

Als field service engineer installeer ik camera’s op locatie of vervang deze. Ook onderzoek ik storingen aan camera’s en los dit op. Ik richt straatkasten in. Bij klanten sluit ik apparatuur aan, vervang ik deze of los ik storingen op. Van monitoren tot bedieningsapparatuur zoals toetsenborden en joystick. Ook plaats of repareer ik netwerkapparatuur in straatkasten en serverruimten.

‘Soms krijg ik reacties op straat van voorbijgangers’

Leefbare binnenstad

Ik heb geen bijzonder specialisme in mijn werk. Ik doe zowel installaties als storingen, binnen en buiten. Dat is afwisselend, het bevalt me goed. Het interessantste deel van mijn vak vind ik dat we er samen aan werken om stadscentra leefbaar en veilig te houden voor iedereen. Of dat we bijvoorbeeld bij chemische bedrijven in de industrie bijdragen aan een veilige werkomgeving voor het personeel.

field service engineer
Werken als field service engineer bij VCS

Werken in een meldkamer

Soms heb ik ook direct klantcontact, wanneer de werkzaamheden bijvoorbeeld bij een meldkamer zijn. De storing is dan al onderzocht door de collega`s op het NOC, het Network Operations Center van VCS. Het klantcontact is dan vooral om te controleren of het werk naar wens is uitgevoerd. En op straat krijg ik soms reacties van voorbijgangers. Je werkt toch in de openbare ruimte en sommige mensen geven dan commentaar. Zowel positief als negatief.

‘Precies werken is een must voor optimale veiligheid’

Geen hoogtevrees?

Om je op je plek te voelen bij VCS als field service engineer, moet je goed in teamverband maar ook goed zelfstandig kunnen werken. Ook werk je oplossingsgericht. De wensen van de klant staan hierbij centraal. Precies en netjes werken is een must. Je moet je wel realiseren dat je werk bedoeld is om veiligheid te bieden via CameraToezicht. Tot slot: met hoogtevrees kun je er beter ook niet aan beginnen!

Werken bij VCS

VCS heeft regelmatig technische vacatures openstaan. Laat wat van je horen als mijn verhaal je aanspreekt. Check de vacatures en solliciteer. Wie weet ontmoet ik je dan binnenkort als nieuwe collega bij ons bedrijf.

Enquire here