Camerasystemen beheren voor grote opdrachtgevers

Camerasystemen OV
Door Martijn Gerritsen, IT Operation Engineer
Ik werk sinds april 2022 als IT Operation Engineer bij VCS. In mijn eerste jaar bij VCS heeft het me positief verrast hoeveel wij voor elkaar krijgen met ons hechte team. We beheren camerasystemen voor de grootste gemeentes van Nederland. Een mooie prestatie, waar ik graag aan meewerk.
Martijn Gerritsen
Martijn Gerritsen aan het werk bij VCS

Ik werk op de servicedesk van het NOC, dat is het eigen Network Operation Center van VCS. In mijn team ben ik een van de twee netwerkbeheerders. Dit houdt in dat ik samen met mijn collega verantwoordelijk ben voor de netwerkinfrastructuur van onze klanten. We bouwen bijvoorbeeld VPN-tunnels op, configureren switches en firewalls, en lossen verstoringen op in het netwerk. We beheren camerasystemen.

Diversiteit in klanten en netwerken

In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de tweedelijns storingen in onze cameranetwerken. Van de camera zelf, tot aan de pc waar het uitgekeken wordt – en alles daartussenin. De diversiteit in klanten en netwerken vind ik het interessantste onderdeel van mijn vak. Er is veel afwisseling in het werk. De ene dag ben ik bezig op locatie om een switch in te stellen en de volgende dag los ik samen met een collega op het NOC een storing op.

‘Interessante diversiteit aan klanten en netwerken’

Direct contact met de klant

Op het NOC heb ik veel contact met klanten. De eerstelijnsondersteuning neemt een melding aan waarna de tweedelijnsondersteuning contact heeft met de klant voor extra informatie. Ook ben ik veel bezig met vervangingstrajecten of nieuwe klanten, waarbij ik veel klantcontact heb om alles op een rijtje te krijgen en de systemen optimaal in te stellen. Uiteraard kom ik ook regelmatig op locatie, waarbij ik ook rechtstreeks klantcontact heb.

Publieke veiligheid

Vóór VCS werkte ik bij defensie. Dat lijkt iets totaal anders, maar sluit goed aan op mijn werk voor VCS. We hebben veel klanten uit de publieke sector en verbeteren de publieke veiligheid. Een waardevol en boeiend vakgebied. Wat ik ook waardeer aan VCS is dat we als familiebedrijf werken met korte lijnen en dat we ook kunnen lachen met elkaar. Werk wordt vlot opgepakt en we stellen ons flexibel op naar elkaar.

‘Samen verbeteren we de publieke veiligheid’

Collega’s gezocht!

Het NOC zoekt collega’s: we hebben vacatures voor IT engineers. Als je van veel verantwoordelijkheid houdt, flexibel bent en het fijn vindt om snel te schakelen in kleine teams, dan zou ik zeker solliciteren. Ook moet je natuurlijk iets voor de veiligheid in de publieke ruimte en private ruimte willen betekenen. Dus ben jij leergierig en kun je snel schakelen als een systeem uitvalt? Dan ontmoeten wij je graag bij VCS!

Enquire here