Volop afwisseling: in CCTV is geen dag hetzelfde

Blog Raymondo van Osenbruggen - foto 2
Door Raymondo van Osenbruggen, IT-engineer
In december 2019 startte ik bij VCS als servicedeskmedewerker. Inmiddels werk ik als IT-engineer in de tweede lijn, met zenderbeheer erbij. Klanten melden een probleem aan het systeem en dit probeer ik zo snel mogelijk op te lossen. Dat is leuk, inhoudelijk werk waarbij ik ook direct klantcontact heb.

‘In dit familiebedrijf kennen we elkaar persoonlijk’

Als IT-engineer beheer ik het videomanagementsysteem (VMS) van klanten. Ook beheer ik de zender bij klanten. Dat is mijn specialisme in mijn vak. Ik werk op het NOC, dat is het Network Operation Center van VCS. Hier werken eerste- en tweedelijns service engineers, (draadloos) netwerkspecialisten en software engineers, onder leiding van een servicedeskcoördinator.

NOC van VCS
Aan de slag in het NOC van VCS

Een praatje maken

Werken bij VCS, bevalt me heel goed. Je bent geen nummer in dit familiebedrijf. Wim en Tim van Deijzen doen echt moeite om je persoonlijk te leren kennen. Waar tijd is maken ze graag een praatje met je, over van alles en nog wat. Maar het leukste aan mijn werk vind ik dat in CCTV geen dag hetzelfde is. Of je nou in het NOC aan het werk bent of dat je buiten in het veld aan de slag gaat.

Vertrouwen en vrijheid

Wat me positief heeft verrast bij VCS, is de vrijheid die je krijgt. Je krijgt vertrouwen om op je eigen manier je werk goed te doen. Bijvoorbeeld hoe je je uren indeelt. Het gaat om de resultaten, niet om hoe laat je precies met pauze gaat. Voor jonge collega’s is dat soms even wennen. Met vertrouwen en vrijheid moet je ook leren omgaan. Maar dan leer je er juist heel veel van.

VCS zoekt monteurs

VCS heeft regelmatig technische vacatures openstaan. Ik denk dat dit een mooie kans is voor bijvoorbeeld elektriciens in de bouw die openstaan voor een nieuw werkgebied. Je kunt hier veel nieuwe dingen leren, werken in een gezellig team, volop afwisseling vinden. Zeker als je interesse hebt in computers en/of verstand van huis, tuin-en-keukennetwerken, kun je hier een gave uitdaging vinden.

‘We werken in de mooiste meldkamers van Nederland’

De mooiste meldkamers

Bij het NOC zijn we op zoek naar ICT’ers die houden van dynamiek. Elke dag is anders. We denken in oplossingen, op kantoor én bij de klant. Je hebt direct contact met belangrijke klanten: we werken in de mooiste meldkamers van Nederland. En je doet bijvoorbeeld ook ondersteunend werk met een monteur. Spreekt dit je aan – en ben je niet bang om vuile handen te krijgen? Solliciteer bij VCS!

Enquire here

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.