Technisch denken – mét oog voor het financiële plaatje

technisch denken als pre-sales engineer
Door Jilles van Antwerpen, pre-sales engineer
Ik werk sinds oktober 2022 bij VCS als pre-sales engineer. Vanuit het team Advice, design & information (ADI) maak ik de vertaalslag van een aanbesteding of offerteaanvraag naar een technisch en financieel concept. Een mooie uitdaging, waarbij we kijken naar de techniek én oog houden voor het financiële plaatje.

Doordat ik veel ervaring heb in de buitendienst is mijn specialisme in het team praktisch gericht. Hoe bouwen we een complex systeem op, of hoe vervangen we een systeem snel en efficiënt? Voor onze klanten is de uptime van systemen cruciaal. En zo hebben alle pre-sales, detail en design engineers in ons team hun eigen specialisme. Dat maakt ons team sterk, we leren van elkaar.

‘In ons team heeft iedereen een eigen specialisme’

Jillis van Antwerpen
Jilles aan het werk bij VCS

De vertaalslag maken

Dé uitdaging van mijn werk is dat we een offerteaanvraag moeten vertalen naar een uiteindelijk werkend systeem. Omdat wij met ons team aan de start van het traject van een nieuwe klant of opdracht zitten, hebben wij vaak de vrijheid en ruimte om onze creativiteit op technisch vlak hierin te verwerken. En stellen wij de maatstaven waar een opdrachtgever jarenlang plezier van heeft.

Mee op locatie

Ik heb regelmatig direct klantcontact. Onze systemen of de aanvragen zijn vaak complex en uitgebreid, dan gaan wij mee op locatie. Bijvoorbeeld om het technische aspect van ons systeem te bespreken. Of om een schouw uit te voeren. Heel vaak heeft een klant nog vragen over hoe alles werkt en welke opties er op de markt zijn. Dan luisteren we goed hoe we de opdrachtgever kunnen ontzorgen.

Tijdbesparend en efficiënt

De afgelopen jaren heeft VCS er grote en langlopende opdrachten bijgekregen. We specialiseren ons verder in toegangscontrole en inbraaksystemen. Zeker omdat we met onze software deze systemen feilloos kunnen combineren tot een compleet systeem, dat tijdbesparend en efficiënt werkt voor klanten. Ik vind het mooi hoe diverse technieken daarbij samenwerken in één platform.

‘Bij VCS dragen we direct bij aan openbare veiligheid’

Mooie opdrachtgevers

Ik vind het leuk om bij VCS te werken. Buiten dat VCS een fijne organisatie is, vind ik het ook mooi dat onze klanten niet de minste zijn. We werken voor gemeentes, politie en handhaving, maar ook ziekenhuizen en OV-bedrijven. We dragen direct bij aan de openbare veiligheid. Soms lees ik in de krant of op social media dat onze systemen hebben bijgedragen bij incidenten of onderzoeken. Dat geeft een goed gevoel!

Collega’s gezocht!

Wij zijn vaak op zoek naar nieuwe collega’s, er staan vrijwel altijd vacatures online. Zie je geen geschikte vacature in jouw vakgebied? Dan kun je ook een open sollicitatie sturen. We kunnen altijd goede mensen gebruiken en vinden daar ruimte voor. Voor nu – of voor een later moment in de toekomst. Tot ziens bij VCS?

Enquire here