Leuk klantcontact én complete systemen opbouwen

systemen opbouwen
Door Jesper van Woensel, technical operation engineer
Sinds oktober 2020 werk ik bij VCS. Als technical operation engineer houd ik me vooral bezig met projecten. Dit houdt in dat ik alle hardware ophang en instel. Hier haal ik veel voldoening uit: het contact met de klant en complete systemen opbouwen. Dat ligt me helemaal. Daarvoor ga ik iedere dag met plezier op pad.

Zoals al aangeven ligt mijn specialisme bij projecten. Dit bestaat vooral uit camera’s en eventuele junctionboxen met apparatuur ophangen bij de klant. Maar ook complete meldkamers bouwen waar de beelden worden uitgekeken. En hierbij ook de betreffende serverkasten opbouwen met apparatuur om meldkamers aan te sturen en opslag van beelden. Verder houd ik me ook bezig met storingen oplossen.

‘VCS is wat ik noem een open-deur-bedrijf’

Van project tot storing

Ik werk in het zogeheten TOE (technical operation engineer) team. Wij zijn een team van engineers die zowel projecten als storingen oppakken. En die elkaar altijd weten te vinden om uitdagingen aan elkaar voor te leggen en zeker ook om zomaar een praatje te maken. VCS is wat ik noem een open-deur-bedrijf: je mag altijd even binnen lopen voor een praatje of om iets te bespreken. Iedereen is bereid om je te helpen. En het is vooral gezellig.

De bus waarmee Jesper op pad gaat
De bus waarmee Jesper op pad gaat

Goed ingerichte bus

VCS is een mooi bedrijf om voor te werken. Je wordt hier gewaardeerd en gaat met een goed ingerichte bus op pad. Wat ik leuk vind aan mijn werk: je bent lekker onderweg. Je bent aardig vrij om op je eigen manier je werkzaamheden goed uit te voeren. Ook heb ik veel plezier in het contact met de klant en met de mensen die toch uit nieuwsgierigheid komen vragen wat we aan het doen zijn.

De dag doornemen

Wij hebben allemaal direct klantcontact. Dit werkt het makkelijkst en zo zijn de lijntjes het kortst. Mochten wij een storing hebben opgelost of vragen hebben over een storing, dan kunnen we altijd bellen met de klant om dit zo snel mogelijk te tackelen. En bij projecten spreek ik meestal aan het eind van de dag even de dag door. Zo is de klant ook op de hoogte van hoe het allemaal loopt met het cameratoezicht en kunnen we eventuele problemen gelijk bespreken of oplossen.

‘Fijn aan mijn werk: ik ben lekker onderweg’

Aan de slag in cameratechniek

Zoek jij een leuke baan als monteur? Bij VCS passen mensen die graag op pad zijn en gevoel hebben voor CCTV. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Enquire here