Bij VCS zetten we samen de schouders eronder

Door Dennis van Buul, servicecoördinator 
Ik werk sinds mei 2022 als Servicecoördinator bij VCS. Mijn werkzaamheden binnen deze functie zijn heel divers. Het kan af en toe echt wel druk zijn, maar de sfeer blijft relaxed. Bij VCS zetten we er samen de schouders onder. Mijn goede gevoel van het eerste moment is na een jaar bij dit familiebedrijf alleen maar bevestigd.

Als Servicecoördinator ben ik onderdeel van het Operationeel Centrum. In totaal werken we met drie servicecoördinatoren. Ik heb in deze functie meerdere verantwoordelijkheden. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de planning van de field service engineers. Zij gaan bij storingen langs die onze servicedesk op afstand niet direct kan oplossen en ze werken daarnaast ook op projecten (bijv. installaties). Ook plan ik de IT-engineers in voor bijvoorbeeld complexere storingsmeldingen, waarbij onderzoek gedaan dient te worden binnen het netwerk. Iedere dag is één van de Servicecoördinatoren verantwoordelijk voor de planning. Degene heeft dan de volle aandacht voor de planning en is niet bezig met zijn of haar overige werkzaamheden. Op vrijdag ben ik verantwoordelijk voor de planning. De overige dagen voer ik andere werkzaamheden van mijn functie uit.

Dennis van Buul

Dit is onder andere contractbeheer. Ik controleer bijvoorbeeld of de afspraken uit de Service Level Agreement (SLA) juist worden nageleefd. Ik zorg ervoor dat het tijdig, maar ook op de correcte manier gefactureerd wordt. Ook houd ik de aflopende contracten in de gaten, zodat in samenwerking met sales tijdig een offerte wordt opgesteld voor een verlenging van het contract. Daarnaast werk ik veel in het systeem TOPdesk. Hierin kan een klant, maar ook VCS een melding maken over een storing. Ik houd de doorlooptijd van een melding in de gaten en schakel op waar nodig om te zorgen voor een correcte afhandeling. Nadat de melding afgehandeld is, controleer ik of de storing binnen het contract valt of dat de storing is veroorzaakt door een externe factor, zoals stroomuitval. Vervolgens bereken ik de eventuele kosten voor de klant. Er is dus veel variatie in mijn werk. Ik ben niet hele dagen met één ding bezig, wat mijn werk dynamisch maakt.

‘Ik ben steeds weer met andere dingen bezig’

Goed gevoel

Niet alleen spreekt de functie mij heel erg aan, maar ook de sfeer. Ik kan het goed vinden met mijn medecoördinatoren, maar ook met de andere collega’s in het bedrijf. Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik gelijk al een goed gevoel. Vlak daarna kreeg ik ook een rondleiding in het gebouw en ging ik langs bij de verschillende afdelingen en teams. Toen proefde ik al dat er een hele open en vriendelijke sfeer is. En dat is uitgekomen. Ik kan mijn mening geven en word ook echt gehoord. Er is ook ruimte voor ontwikkeling en iedereen helpt elkaar. Hierdoor wordt mijn werk nog dynamischer en dat spreekt mij erg aan. Ik ga elke dag met veel plezier aan de slag.

‘Mijn werk als Servicecoördinator is heel divers’

Wees jezelf

Bij VCS is het handig als je niet bang bent om initiatief te nemen. Ook is het een voordeel als je sociaal vaardig bent. Maar qua karakter maakt het verder niet zoveel uit. Er werken bij ons veel verschillende mensen. Elke functie vergt natuurlijk andere vaardigheden. Je hoeft je echter niet anders voor te doen. Bij VCS krijg je de ruimte om jezelf te zijn en je sterke punten op een goede manier in te zetten.

Collega’s gezocht!

Spreekt dit werk je aan of ben je benieuwd wat VCS nog meer te bieden heeft? Bekijk onze vacatures of neem contact op met Linda Timmerman via solliciteren@vcsobservation.com.

Enquire here