Realtime cameratoezicht tegen diefstal op zonneparken

Cameratoezicht op zonneparken
Diefstal op zonneparken, de afgelopen 1,5 jaar volgen de incidenten elkaar in rap tempo op. Daarom is het hoog tijd om de beveiliging van zonneparken te verbeteren. Als toonaangevend expert op het gebied van beveiligingsoplossingen begrijpt VCS Observation de urgentie van deze kwestie als geen ander. We bieden passende oplossingen om zonneparken effectief te beschermen. Hoe? Dat leg ik u uit in deze blog.

Door: Marvin Fonteijn, Accountmanager VCS Observation

In een recent artikel bespreekt Solar Magazine deze vorm van criminaliteit met Harry Wolkenfelt van verzekeringskantoor Solarif Insurance. Hij vertelt: “Het is alsof er een plaag over Europa trekt. Engeland, Duitsland, Italië, België… Iedereen komt aan de beurt. In Nederland is momenteel sprake van een piek. Er gaat geen week voorbij zonder een melding. Meestal gaat het om diefstal bij zonneparken, maar ook installaties op daken worden niet ongemoeid gelaten.”

Tonnen schade

De diefstal van waardevolle koperleidingen, omvormers en andere apparatuur heeft grote financiële gevolgen voor zonneparkexploitanten. Daarnaast krijgt u te maken met indirecte schade van de diefstal. Criminelen trekken bijvoorbeeld kabels uit de grond, zonnepanelen en omvormers. Daardoor liggen installaties soms maanden stil. In die tijd wordt er geen stroom opgewekt. Dit levert de zonneparkexploitant extra schade op.

U krijgt te maken met inkomstenderving. In de praktijk merk ik dat zonneparken er vaak 2 maanden (deels) uit liggen. Dit betekent dat u 2 maanden geen of weinig stroom opwekt, en hierdoor ook geen opbrengsten heeft. Hierdoor lijden ook investeerders en aandeelhouders financiële schade.

“In de praktijk merk ik dat zonneparken er vaak 2 maanden (deels) uit liggen, en er daardoor geen of weinig stroom wordt opgewekt”

Realtime cameratoezicht

Hoog tijd om de strijd aan te gaan met deze vorm van criminaliteit. VCS biedt daarin ondersteuning. Zo leveren we oplossingen op maat voor realtime cameratoezicht op uw zonnepark en waarborgen zo de veiligheid. Hiervoor maken we gebruik van innovatieve technologieën als videobewakingssystemen, slimme detectie en alarmsystemen. Hierdoor garanderen we een hoog niveau van beveiliging. Onze oplossingen zijn proactief en flexibel. En deze integreren we naadloos in de bestaande infrastructuur van zonneparken.

Daarnaast zorgen we voor effectief beheer en monitoring van de beveiligingssystemen. Met onze 24/7 bewakingsdiensten en snelle respons op incidenten zorgen we ervoor dat we eventuele bedreigingen tijdig detecteren én aanpakken. Dit verkleint niet alleen de kans op diefstal, maar creëert ook gemoedsrust voor zonneparkexploitanten.

Minimaliseer de risico’s

De stijgende diefstal op zonneparken is een serieuze bedreiging geworden. Daarnaast zijn zonnepanelen kwetsbaar voor hacks en storingen. Daarom wordt het hoog tijd we gezamenlijk de juiste beveiligingsmaatregelen treffen. Met de expertise en ervaring van VCS beschermt u uw zonnepark en minimaliseert u de risico’s van diefstal en vandalisme effectief.

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het beveiligen van uw zonnepark tegen de toenemende dreiging van diefstal? Meer weten over camerabewaking, mobiel cameratoezicht of cybersecurity? Samen zorgen we voor veilige en efficiënte zonneparken. Neem contact met mij op via e-mail of bel 06 43 15 01 38.

Enquire here