Ik vertaal klantwensen naar oplossingen

klantwensen
Door Sandor Olivari, adviseur veiligheid en beveiliging
Eerder schreef ik al kort over mijn werkzaamheden en ervaringen bij VCS als accountmanager. In deze blog ga ik dieper in op mijn werkzaamheden.

In mijn functie verwezenlijk ik de commerciële doelinstellingen voor het bedrijf, zowel uit bestaande als nieuwe klantrelaties. Mijn expertise ligt met name in het genereren van new business. Ik leg actief nieuwe contacten, analyseer knelpunten in beveiligingssystemen met belanghebbenden en doe verbetervoorstellen. Dagelijks vertaal ik klantwensen omtrent veiligheid naar technisch uitvoerbare oplossingen. Hierbij richt ik mij op diverse sectoren, waaronder gemeenten, politiekorpsen, ziekenhuizen, havens en verschillende industrieën.

Sandor Olivari
Sandor Olivari

Samenwerking collega’s

Mijn werkweek bestaat vooral uit het voeren van gesprekken met (potentiële) klanten en collega’s. Op maandag breng ik mijn dag door op kantoor en overleg ik met collega’s van verschillende afdelingen. Zoals de sales medewerkers, engineers, projectleiders en de medewerkers van ons Network Operations Center (NOC).

Met onze engineers bespreek ik bijvoorbeeld hoe we een brug kunnen slaan tussen de klantwensen en technische uitvoerbare oplossingen. In samenwerking met de afdeling sales support stel ik financiële voorstellen op. En met de projectafdeling werk ik samen om de uitvoering van de opdracht te waarborgen.

‘Ik richt mij op verschillende sectoren

Klantcontact

De rest van de dagen ben ik onderweg voor afspraken met diverse organisaties in Nederland. Ik voer gesprekken over veiligheid, hun behoeften en de gewenste technische oplossingen.

Met bestaande klanten plan ik regelmatig overleggen om terug te blikken op onze samenwerking en vooruit te kijken naar de komende periode. Naast hun behoeften, komen ook onderwerpen als rapportages over beheer en onderhoud, meerjarige onderhoudsplannen, innovaties en toekomstplannen aan bod.

Elk gesprek en bezoek brengt administratief werk met zich mee. Dit werk ik veelal onderweg of thuis uit. VCS biedt gelukkig de mogelijkheid om thuis te werken en die flexibiliteit werkt heel plezierig.

Divers

Mijn werkzaamheden zijn heel variërend. Het ene moment werk ik in teamverband en het andere moment werk ik individueel door het hele land. De variatie en de gespreksinhoud rondom de klantbehoeften en veiligheid maken mijn werk uitermate boeiend.

‘Mijn werkzaamheden zijn heel variërend’

Functie

Om de rol als accountmanager goed uit te voeren is een oprechte interesse in mensen, hun taken en verantwoordelijkheden essentieel. Het is belangrijk dat je diepgaande analyses kan uitvoeren en knelpunten kan identificeren. Bovendien is communicatie een sleutelvaardigheid. Hiermee sla je de brug tussen alle betrokkenen partijen.

Vacature accountmanager

Spreekt het werk als accountmanager je aan? Solliciteer dan direct op de vacature. Of neem contact op met Linda Timmerman via solliciteren@vcsobservation.com.

Enquire here