Als projectleider zorg ik voor tevreden klanten

Door Peter,  projectleider bij VCS Observation
Sinds februari 2020 vervul ik de rol van projectleider bij VCS Observation. Een klein bedrijf, waar ik mij thuis voel. Ik benader situaties altijd positief. En op deze manier streef ik samen met mijn assistent projectleider naar hoge kwaliteit en tevreden klanten.
Projectleider Peter

In 2020 was ik op zoek naar een nieuwe baan. VCS Observation viel mij toen gelijk op. Het bedrijf draagt namelijk bij aan de nationale veiligheid en hiermee maak je de maatschappij veiliger. Ook trok het mij aan dat VCS een familiebedrijf is. Het is kleinschalig en hier kom ik het beste tot mijn recht. De keuze om hier te werken was voor mij snel gemaakt.

Diverse werkzaamheden

Mijn werkzaamheden lopen heel erg uiteen. Tijdens mijn werk ben ik bezig met proces-, project- en werkverbetering. Ik zorg ervoor dat alles tijdens een project goed verloopt voor de klant. Mijn klanten zitten voornamelijk in de regio Amsterdam en Den Haag. Ik word ook wel mister Amsterdam genoemd. Onder mijn portefeuille vallen o.a. de politie, openbare orde en veiligheid, het ziekenhuis en het verkeer. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat camera’s worden geïnstalleerd en ze gekoppeld worden met de meldkamer(s).

‘Ik zorg ervoor dat alles tijdens een project goed verloopt’

Dit doe ik samen met mijn assistent projectleider, Ron van der Linden. Ik kreeg steeds meer klanten en werkzaamheden. Daarom is hij in 2022 gestart bij VCS. Het is echt een wisselwerking tussen ons. Ik heb de leiding over o.a. de facturatie en de vergunningaanvragen. En Ron is verantwoordelijk voor de werkvoorbereidingen. We vormen een goed team. Dit zorgt voor hoge kwaliteit en tevreden klanten.

Sfeer

Naast het feit dat VCS een familiebedrijf is, vind ik het ook fijn dat er de mogelijkheid is om thuis te werken. Ze denken met je mee en er is volop waardering. De sfeer in het bedrijf is heel goed. ’s Morgens maak ik vaak even een ‘rondje langs de velden’ en krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht als ik mijn collega’s weer zie. Ik probeer situaties en mijn collega’s altijd positief te benaderen, waardoor de sfeer onderling altijd goed is.

‘Ik krijg spontaan een glimlach op mijn gezicht’

Doorgroeien

Als je bij VCS Observation wil werken is het belangrijk dat je klantgericht werkt. En graag kwaliteit wil leveren. Het is niet erg als je een fout maakt, maar zorg dat je doorgaat en ervan leert. Vanuit VCS krijg je hier ook de ruimte voor. Ze bieden aanvullende scholing aan. Je krijgt de kans om door te groeien. En ik merk dat veel collega’s hier ook gebruik van maken. Ik zie bijvoorbeeld dat collega’s van de service-afdeling de stap maken naar de projectenafdeling.

Ook is het handig als je echt een teamplayer bent, want je moet altijd samenwerken. Een projectleider kan zijn werk niet alleen doen. We werken samen aan het beste resultaat voor de klant.

‘Een projectleider kan zijn werk niet alleen doen’

Ben jij onze nieuwe collega?

Wil jij ook werken voor een bedrijf dat bijdraagt aan de nationale veiligheid? Bekijk dan onze vacatures. Een open sollicitatie sturen kan ook. Voor vragen neem contact op met Linda Timmerman via solliciteren@vcsobservation.com. En wie weet, zie ik je binnenkort op de werkvloer.

Enquire here