Verscherpt cameratoezicht bij voetbalwedstrijden

Voetbalwedstrijden
Steeds vaker vinden er ongeregeldheden bij voetbalwedstrijden plaats. Gemeenten, politie en clubs hebben moeite om het onder controle te houden. Ze zoeken naar oplossingen. Uit een rapport van Berenschot blijkt dat verscherpt cameratoezicht één van de oplossingen is.

De afgelopen tijd ging het mis bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Er braken rellen uit en Ajax supporters bestormden de hoofdingang. Ook in de Conference League ging het mis, tijdens de wedstrijd AZ – Legia Warschau. Poolse fans bestormden de toegangspoort van het stadion in Alkmaar. En een ME’er raakte bewusteloos.

Rapport

In opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid bracht adviesbureau Berenschot een rapport uit vandalisme tijdens voetbalwedstrijden tegen te gaan. Eén van de oplossingen volgens het rapport: verscherpt cameratoezicht.

De onderzoekers denken dat de grootste winst te behalen is door het informeren van supporters. Om ze via campagnes duidelijk te maken dat zij door de aanwezige camera’s niet anoniem zijn. En dat overtreders gepakt en bestraft worden.

CameraToezicht

VCS Observation ondersteunt clubs met CameraToezicht. Het is één van de meest doeltreffende manieren om de veiligheid te waarborgen. De camera’s tellen personen, detecteren geluiden, observeren looprichtingen en detecteren snelle samenscholingen van mensen. Ook herkennen de camera’s verdachte situaties, waardoor stewards en/of politie snel kunnen ingrijpen.

Onze camera’s zijn 24/7 beschikbaar, en VCS biedt ook mobiel CameraToezicht. Hierdoor beschikt u op korte termijn over onze camera’s en houdt u tijdelijk toezicht. De tijdelijke camera wordt gevoed door een accu. En bodycams kunnen in de cameraketen geintegreerd worden.

Geïnteresseerd?

Wilt u uw cameratoezicht verscherpen? Neem dan contact op met Carel ten Horn via e-mail  of bel 0416 54 10 10. Of vraag kosteloos een presentatie. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend.

 

 

 

Enquire here