Slimme camera’s bewaken veiligheid in de zorg

Slimme camera's
Ziekenhuizen zien steeds vaker agressieve patiënten en bezoekers. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs meerdere ziekenhuizen in Nederland. VCS Observation biedt met camerabewaking een oplossing om de veiligheid in de zorg te bewaken.

Tijdens de coronapandemie kwamen er al veel incidenten voor, maar het gebeurt nu nog vaker. Ziekenhuizen in onder meer Utrecht, Rotterdam, Gelderland, Leiden, Amsterdam, Leiden en Zwolle melden een toename. Het gaat om verschillende soorten incidenten. Er wordt tegen personeel geschreeuwd en gescholden. Fysiek geweld komt vaker voor. Er wordt meer gediscrimineerd. En er worden vernielingen aangericht.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor de veranderingen in gedrag. Sterke emoties en zorgen spelen een rol. Een woordvoerder van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht vertelt: ‘’Stress en privéproblemen zijn vaak de oorzaak van agressie.’’ Een taalbarrière kan ook een reden zijn voor agressie, zegt een woordvoerder van het Isala ziekenhuis. ‘’Niet begrijpen wat een arts vertelt, kan leiden tot onbegrip en frustratie.’’

‘Stress en privéproblemen zijn vaak de oorzaak van agressie’

Gevolgen

De toename van agressie tegen medewerkers in de zorg heeft meerdere gevolgen. Het kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Maar ook het werkplezier neemt af, zegt een woordvoerder van het Medisch Spectrum Twente. ‘’We zien dan ook meer medewerkers met burn-outklachten, een hoger ziekteverzuim en zelfs personeel dat de zorg wil verlaten.’’

Camerabewaking

VCS Observation kan u helpen om de veiligheid in uw ziekenhuis te bewaken. Het is vervelend als er agressieve situaties ontstaan en personeel daar last van heeft. Ze moeten ten alle tijden onder de juiste omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren.

VCS heeft daarom camerabewaking in de zorg. Het is één van de meest doeltreffende manieren van beveiliging. Bij incidenten kan snel worden ingegrepen en de ‘extra ogen’ werken preventief. Onze slimme camera’s bevatten ingebouwde artificial intelligence (AI) die de situatie analyseert en data genereert die bijdraagt aan preventie van incidenten en het behoud van veiligheid. De bewaking is 24/7 beschikbaar, waardoor de software meer kans biedt op de-escalatie.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten en diensten? Lees meer over cameratoezicht in uw zorginstelling of vraag kosteloos een presentatie aan. Deze duurt ongeveer een uur is en volledig vrijblijvend. Of neem contact op met Sandor Olivari via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Enquire here