Toegangscontrolesysteem in het ziekenhuis

toegangscontrolesysteem
Een ziekenhuis is vaak een groot complex. Patiënten komen er voor medische hulp en zorg – en medewerkers en bezoekers lopen af en aan. Een toegangscontrolesysteem met gezichtsherkenning verbetert de veiligheid, vereenvoudigt het facilitair proces, vermindert kosten én geeft het ziekenhuis meer uitstraling.

In een omgeving waar elke handeling van levensbelang kan zijn, levert ook het toegangscontrolesysteem een bijdrage aan de veiligheid. Het is van belang om de toegang tot bepaalde ruimtes te beperken tot enkele geautoriseerde personen. Zodat er geen ongeautoriseerde toegang is tot o.a. medicijnkamers en laboratoria. Idealiter is het komen en gaan binnen de diensten te monitoren en traceren.

Alleen geautoriseerd personeel

Een modern toegangscontrolesysteem maakt gebruik van innovatieve technologieën, zoals identificatiebadges en beveiligingscamera’s. Zodat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot bepaalde ruimtes. Gezichtsherkenning wordt steeds vaker gebruikt als extra beveiligingslaag. Onze zeer nauwkeurige algoritmen herkennen gezichten in verschillende situaties, zelfs met een mondkapje voor.

Een toegangscontrolesysteem met gezichtsherkenning:

  • voorkomt contaminatie en gaat verspreiding van infecties tegen.
  • realiseert meer verblijfscomfort voor patiënten, medewerkers en bezoekers.
  • draagt bij aan fysieke veiligheid en informatiebeveiliging.

Razendsnel en contactloos

Gezichtsherkenning stelt u in staat om razendsnel en contactloos toegangsbeheer tot locaties in te stellen. Dit draagt bij aan meer veiligheid voor uw ziekenhuis, want niemand kan zich (zoals met een toegangspas) voordoen als een ander. Er is geen risico op ‘uitgeleende’ sleutels, druppels, passen of codes. Ook is het veel hygiënischer dan toegang met bijvoorbeeld een vingerafdruk of code.

Wie krijgt toegang?

Toegangsbeheer op basis van gezichtsherkenning werkt volledig contactloos, via sensoren en software met kunstmatige intelligentie (KI). U stelt eenvoudig in welke personen toegang krijgen tot welke faciliteiten. Dit maakt uw toegangsbeheer veel minder complex en biedt uw mensen het hoogste gebruiksgemak. Ontdek onze praktische oplossing voor toegangscontrole in de zorg.

Voor meer veiligheid

U zoekt een praktische oplossing voor toegangsbeheer van uw locatie(s) en afdelingen. Ook cameratoezicht in uw zorginstelling draagt bij aan de veiligheid in ziekenhuizen. De beveiligingscamera’s worden strategisch geplaatst in gangen, wachtruimtes en om de gebouwen heen. Vanuit een toezichtruimte wordt de activiteit bewaakt. Voor een snelle reactie op mogelijke veiligheidsincidenten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over toegangscontrole of camerabewaking in de zorg? Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen in de zorg? Vraag dan kosteloos een presentatie aan. Deze duurt ongeveer een uur is en volledig vrijblijvend. Of contact Sandor Olivari via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.

Enquire here