24/7 live monitoring vanuit het NOC van VCS

Network Operations Center (NOC)
U wilt dat uw (publieke) assets zoals camerasystemen betrouwbaar functioneren. Vanuit ons eigen Network Operations Center monitort VCS op afstand gedetailleerd juiste werking. We pakken verstoringen proactief op en verhelpen deze. Dit tilt de beschikbaarheid van systemen naar een ongekend level en minimaliseert risico’s.

De juiste werking van uw apparatuur, software en het systeem wordt 24/7 volautomatisch live gemonitord door de VCS-servicedesk vanuit het Network Operations Center (NOC), op locatie bij VCS in Waalwijk. Ons monitoringplatform signaleert automatisch uitval en storingen van apparatuur, software en/of een systeemonderdeel en zet dit direct door naar de juiste specialist.

Hoe gaat ons team te werk?

Bij ons werken eerste- en tweedelijns servicedesk engineers, netwerkspecialisten en software engineers, onder leiding van een servicedeskcoördinator. Zij staan ervoor in dat we in het NOC storingen in 80 tot 90 procent van de gevallen remote oplossen. Doordat we direct kunnen starten met herstel, is de downtime van een component minimaal. Dit is cruciaal voor betrouwbaar CameraToezicht.

‘Het NOC van VCS kent een 24/7 wakkere dienst’

Vaak is VCS al gestart om een storing te verhelpen voordat deze is geconstateerd. Zo nodig kan het NOC escaleren naar de derde lijn: onze lokale field service monteurs/engineers, storingsmonteurs en project-engineers. Dit alles in eigen beheer. Het NOC van VCS kent een wakkere dienst (24/7). De verschillende expertisegroepen en specialisten van VCS draaien tegelijkertijd storingsdienst.

Hoe blijft u op de hoogte?

De VCS-servicedesk registreert alle fouten, storingen, klachten, berichten en vragen als meldingen in onze servicemanagementtool. U heeft zelf ook toegang tot het online portal waar u alle meldingen – en de status hiervan – kunt inzien en wijzigen. Ook kunnen betrokkenen en medewerkers zelf nieuwe meldingen doen. Verder vindt u hier een uitgebreide kennisbank.

‘Meldingen inzien in ons online portal’

Naast volautomatische live monitoring van de apparatuur, software en camerasystemen kunnen medewerkers en betrokkenen zelf storingen melden en vragen stellen aan de VCS-servicedesk. Deze worden direct met de juiste prioriteit in behandeling genomen en doorgezet naar de juiste discipline. De VCS-servicedesk is 24/7 bereikbaar via telefoon, e-mail, WhatsApp en het portal.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat het Network Operations Center kan betekenen voor uw organisatie? Lees meer over deze afdeling of neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of tel. 0416 54 10 10.

Enquire here