Hoe werkt Mobiel CameraToezicht?

CameraAbonnement 2
Sommige locaties hebben te maken met terugkerende overlast. Denk aan zakkenrollers in een drukke winkelstraat of hangjongeren in een park. Mobiel CameraToezicht kan hierin uitkomst bieden. VCS plaatst hierbij tijdelijke camera’s met mobiele internetverbinding om de overlast aan te pakken.

Met mobiele camera-units creëer je een dynamische oplossing voor CameraToezicht, waarmee je verplaatsende criminaliteit en vandalisme weet op te sporen en op te vangen. Zo krijg je bijvoorbeeld in een vroeg stadium potentiële dreigingen in beeld, zoals terrorisme of agressie.

‘Krijg potentiële dreigingen tijdig in beeld’

Hoe ziet het Mobiel CameraToezicht eruit?
U kunt een mobiele camera-unit overal plaatsen. De tijdelijke camera wordt van stroom voorzien door een accu of via stroom van voorzieningen die op de locatie aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een lantaarnpaal.

De unit bevat een intern accumanagementsysteem. Maar moet de unit langer dan 48 uur ingezet worden? Dan kan deze gekoppeld worden aan een lichtmast om de accu’s op te laden.

Oplossing op maat
Voor iedere omgeving bestaat een oplossing op maat:

  • Mobiele camera-unit (met of zonder mast)
  • Bodycams
  • 4G-/5G-router en point-to-(multi)point
  • Koppeling met veiligheidsmanagementsysteem (VMS)

De mobiele camera-units kunnen gewoon op bestaand stadsmeubilair worden geplaatst. Is dit niet op de locatie aanwezig waar Mobiel CameraToezicht nodig is? Dan is er ook een oplossing met een geïntegreerde mast. Ontdek ook onze CameraAuto.

Data veilig opgeslagen
De mobiele camera-unit communiceert via een 4G-/5G-router. Alle verzamelde data wordt encrypted opgeslagen. Soms is een publiek 4G-/5G-netwerk niet nodig. Via een point-to-pointverbindingen garanderen wij namelijk betrouwbare communicatie tot wel 30 kilometer met eigen bandbreedte.

‘Voor iedere omgeving een oplossing op maat’

Mobiel CameraToezicht bij uw organisatie
U kunt alle camera’s via encryptie integreren in uw bestaande videomanagementsystemen. De beelden kunt u van daaruit ook delen met uw veiligheidsketenpartners. Ook bodycams kunnen worden geïntegreerd in de cameraketen. VCS levert deze bodycams van verschillende merken.

Geïnteresseerd?
Bent u nieuwsgierig naar wat Mobiel CameraToezicht u en uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Tim van Deijzen via e-mail of bel hem op 0416 54 10 10.

Enquire here