Bezorgdheid over Chinese camera’s neemt wereldwijd toe

bezorgdheid Chinese camera's
In een eerdere post bespraken we zorgen over de veiligheid van beveiligingscamera’s van voornamelijk Chinese makelij. Er zijn zorgen dat de camera’s worden gehackt en ingezet voor spionage. In het kader van de recente ontwikkelingen lijkt deze bezorgdheid steeds dringender te worden, waarbij camera’s van Chinese makelij worden beschouwd als een uitzonderlijke bedreiging.

De veiligheid bij het gebruik van Chinese apparatuur is wereldwijd een veelbesproken onderwerp, waarbij landen maatregelen nemen om deze risico’s te beperken. Sommige landen hebben het gebruik van Chinese apparatuur zelfs helemaal verboden.

‘Bezorgdheid over de nationale veiligheid’

Groeiende zorgen in het buitenland

De Britse surveillance watchdog heeft onlangs gewaarschuwd dat het gebruik van Chinese camera’s in overheids- en politiegebouwen het land kwetsbaar maakt voor spionage. Dit na soortgelijke zorgen in Australië, waar beveiligingsapparatuur van Chinese makelij uit overheidsgebouwen werd verwijderd. Volgens de Australische regering vormt het een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid. In Wales wordt het gebruik van Chinese beveiligingscamera’s opgeschort of gepauzeerd na bezorgdheid over veiligheid en mensenrechten.

Controleer uw camera’s

Gezien deze ontwikkelingen is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat de beveiligingscamera’s in de publieke ruimte en private ruimte veilig zijn. Dit vraagt om strengere regelgeving en grondige veiligheidscontroles van alle apparatuur. Aangezien het gebruik van beveiligingscamera’s blijvend toeneemt, is het essentieel om prioriteit te geven aan de veiligheid en beveiliging van uw cameranetwerken.

‘Hoe veilig zijn uw camera’s?’

Wat is de stand van zaken in uw organisatie of omgeving? Hoe veilig zijn uw camera’s? Zitten er kwetsbaarheden in de hardware en/of software? Dit is belangrijk om te weten. Ongeacht het merk. Alleen dan kunt u de veiligheid van uw omgeving garanderen.

Dit is waar VCS Observation aan bijdraagt. Door onze expertise in camerasystemen kennen wij alle ins and outs van cameratoezicht en de bijhorende systemen. Hierdoor kunnen wij u goed ondersteunen in het waarborgen van een veilig cameranetwerk.

CameraScan

Met CameraScan van VCS laat u een integriteitsscan op de cybersecurity van uw cameranetwerk uitvoeren. Deze scan detecteert hoe kwetsbaar het systeem is. Of uw cameranetwerk te hacken is. En of er zich ‘achterdeurtjes’ in uw camera’s bevinden.

Meer weten?

Lees meer over CameraScan of vraag het whitepaper ‘Hoe veilig zijn uw veiligheidscamera’s?’ aan. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.

 

Enquire here