Fietsen voor Oekraïne: VCS sponsort Eline

VCS sponsort Eline ten Horn, dochter van onze collega Carel ten Horn. Eline beklimt op 15 juni met de fiets de Mont Ventoux voor het goede doel. Het project wordt georganiseerd vanuit haar school, het Van Maerlant in Den Bosch. De opbrengst gaat naar de mensen in Oekraïne of vluchtelingen hier in Nederland.

Het project Mont Ventoux van het Van Maerlant ging van start in 2014. De eerste editie was met een kleine groep. Later werd het groter. Dit jaar werken er 25 derdejaars leerlingen mee aan het project. Ze gaan op de fiets de berg beklimmen – én regelen alles zelf. De organisatie is in handen van 4 leerlingen. Zij regelen o.a. de financiering, de fietsenhuur en de reis.

‘Met de fiets de Mont Ventoux beklimmen’

Pitches en sponsorgesprekken

De leerlingen moesten zich selecteren om mee te doen aan het project. Daarvoor gaven ze een pitch over hun motivatie. Eline (rechts op de foto) werd geselecteerd, samen met 24 andere leerlingen. En toen kwam meteen de eerste grote uitdaging: sponsorgeld regelen. Eline moest bedrijven aanschrijven en op gesprek gaan om haar vraag te motiveren. Zo ook bij VCS. Na hard werken is het sponsorgeld bij elkaar.

Het goede doel: Oekraïne

Alles wordt met dit sponsorgeld betaald: fietsenhuur, kleding, verblijf en de reis. De leerlingen werken hard om geld in te zamelen, zodat ze ook ná het project een mooi bedrag overhouden. Dit bedrag doneren ze aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de mensen in Oekraïne. De leerlingen dragen graag hun steentje bij om de mensen daar of de vluchtelingen hier in Nederland te helpen.

‘De deelnemers zijn al weken aan het trainen’

De voorbereiding

Al weken zijn de deelnemers hard aan het trainen. Een gymdocent verzorgde speciale trainingen, vooral gericht op krachttraining en conditie. Ook zijn de deelnemers een keer gaan trainen op de Posbank. En de dag vóór de beklimming oefenen ze nog een keer in Frankrijk zelf. De trainingen – en straks ook de reis – zijn te zien op de website die ze zelf hebben gemaakt.

Let’s… go!

Maandag vertrekt het team vanuit Den Bosch met de bus naar Frankrijk. Hier blijven ze tot en met 17 juni. Op 15 juni is de échte klim. De deelnemers hebben er zin in. Ook vader Carel kijkt uit naar de tocht: “Dit is natuurlijk al een uitdaging voor getrainde wielrenners. Laat staan voor een scholier. We zijn trots op Eline – en hopen op een topresultaat voor het goede doel.”

Update 15 juni: Eline heeft het gehaald

Wat een prestatie: 7-12% steil omhoog en dat 21 kilometer lang. Eline was als eerste meisje binnen, een super resultaat. De hele club heeft een mooi bedrag opgehaald voor Oekraïne. Carel: “Eline is een ervaring voor het leven rijker en de hele club heeft het goed gedaan. Wat een doorzettingsvermogen en wilskracht. Morgen gaan ze het kamp afbreken en vertrekken ze weer naar Nederland. We kijken terug op een geweldig avontuur.”

Van harte gefeliciteerd namens sponsor VCS Observation!

Meer informatie vindt u op montventouxvm.nl. Lees ook ‘Le Mont Ventoux Journal‘ van de jongeren van 12, 13 en 14 juni.

Enquire here