Spider voor de petrochemie

Meer veiligheid voor uw mensen en materieel

Werknemers in de petrochemie moeten hun werk veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. Oók als ze werken in besloten ruimtes, aan heetwerk- of onderhoudswerkzaamheden. Voor onze opdrachtgever Spider Technology Solutions ontwikkelde VCS een gespecialiseerd (camera)monitoringsysteem: Spider.
Kom in contact
Spider voor de petrochemie

Risicovolle werkzaamheden

Spider detecteert, controleert en signaleert risicosituaties. Met een krachtige combinatie van (camera)sensoren, monitor en data-analyse in een mobiele oplossing. Dit geavanceerde monitoringssysteem ondersteunt veiligheidstoezicht in de petrochemie.
Daarbij zet Spider Technology Solutions technologische innovaties in om opdrachtgevers in de petrochemie nog beter te ondersteunen in het bewaken van de veiligheid. Denk aan slimme sensoren, automatische meldingen en uitlezen op afstand.

Hoe werkt het?

(Camera)sensoren en monitor

Naast cameratoezicht is het systeem uit te rusten met sensoren, zoals gasmeetapparatuur. De mangatwacht kan plaatsnemen achter de monitor en toezien op meerdere besloten ruimtes tegelijk.

Rapportage

Spider kan realtime rapportages genereren. Voor inzichten in het lopende project en voor toekomstige projecten. Zo verlopen de bedrijfsprocessen vlot en wordt de continuïteit steeds beter gewaarborgd.

Voor veiligheid

Met Spider monitoren operators meerdere ruimtes tegelijk vanuit de centrale observatiepost. Zodat vrijgekomen gevaarlijke stoffen eerder worden gedetecteerd. En risicovolle werkzaamheden in besloten ruimtes veilig worden uitgevoerd.
De operators staan in direct contact met veiligheidsprofessionals, bijvoorbeeld van TSA. Zij wijzen hen op mogelijke onregelmatigheden of onveilige situaties. Zo reageren ze direct met passende beheersmaatregelen. Zo waarborgt u de veiligheid.

Spider Technology Solutions

VCS ontwikkelde Spider voor Spider Technology Solutions, specialist in het leveren van veiligheidstoezicht in de industrie en petrochemie. Spider Technology Solutions staat voor veiligheid, kennis en expertise.
Vanuit jarenlange ervaring en een solide netwerk investeert Spider Technology Solutions in kennis, betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie. Samen met lokale partners bieden ze in Nederland en internationaal elektronisch veiligheidstoezicht.
Lees meer

Daarom Spider

Spider is een slim en mobiel systeem, uitgerust met wifi, 4G en 5G. Het geeft snelle meldingen en inzichtelijke data, 24/7. Met de sensoren zijn ook moeilijk bereikbare werkplekken te monitoren. En het systeem is ook geschikt voor kortdurende projecten.
Het systematisch verzamelen van data geeft inzicht in de effectiviteit van projecten. Door de rapportages te analyseren, zijn trends te ontdekken. Op basis daarvan is de veiligheid nog verder te verbeteren. In lopende én toekomstige projecten.

Social responsibility

Onze ambitie is om de wereld veiliger te maken. En een stukje groener, schoner en diverser. Want óók daarmee zorgen we voor een leefbare omgeving. Wij staan voor een integere en inclusieve organisatie en we betrekken collega’s en partners actief bij een meer duurzame manier van werken.
Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Lees meer
Carel ter Horn van VCS Observation

Neem direct contact op

Wilt u meer informatie over Spider en onze dienstverlening in de petrochemie? Neem contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10.

VCS en de petrochemie

Vraag kosteloos een presentatie aan over onze dienstverlening in de petrochemie. Deze duurt ongeveer een uur en is vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.