Camerabewaking in de zorg

Waarborg de veiligheid in en rondom uw zorginstelling

Camerabewaking helpt u om de veiligheid in en om uw zorginstelling te waarborgen. Zeker een ziekenhuis is vaak een enorm complex. Daar gebeurt van alles. Vanuit een actieve toezichtruimte kan men snel ingrijpen als dat nodig is. In combinatie met videocontentanalyse ondersteunt camerabewaking het fysieke toezicht.
Kom in contact
Camerabewaking in de zorg

Slimme cameraoplossingen

Ziekenhuizen maken nog maar sporadisch gebruik van de intelligentie van camera’s. Hier valt nog veel winst te halen. Onze slimme camera’s werken met videocontentanalyse (VCA), een slim algoritme op basis van machine learning en kunstmatige intelligentie (KI).
Zo is het mogelijk om de camera’s te gebruiken om kentekenplaten van taxi’s te detecteren. Doordat de camera de blauwe plaat herkent, gaat de slagboom automatisch open. Dit scheelt weer een flink aantal handelingen op een dag.

Voor wie?

• Ziekenhuizen
• Poliklinieken en SEH
• Verpleeghuizen en woonzorg

Waarvoor?

• Taxidetectie
• Toegangscontrole (kentekenregistratie)
• Beveiliging van uw zorginstelling
• Bewaking medicijnruimte of apotheken
• Geweld en agressie
• Crowdmanagement
• Voorkomen en opsporen van diefstal
VCS zet zich in voor duurzaamheid met elektrisch wagenpark

Duurzaam (samen)werken

Duurzaamheid is voor ons een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit, we verminderen onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid en social responsibility onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten.
Ons wagenpark is bijna geheel elektrisch. Zelfs de werkbussen. Hierdoor rijden onze medewerkers emissieloos rond. Onze monteurs rijden rond in een Volkswagen ID. Buzz Cargo. Ze zijn werkzaam door het hele land.
Social responsibility

Voorzichtigheid door AVG

Ziekenhuizen willen graag meer doen met de intelligentie van camera’s, maar zijn terughoudend vanwege de AVG. Onterecht, want veel gegevens worden geanonimiseerd. Bijvoorbeeld bij het tellen van mensen en in kaart brengen van looproutes. Hierbij worden geen gezichten geregistreerd - maar worden vormen als mens herkend. Dit gebeurt aan de hand van specifieke kenmerken.
Op die manier worden camera’s meer ingezet als sensor. In die hoedanigheid kunnen camera’s ook gebruikt worden om verpleging te ontzorgen. Bijvoorbeeld door personen in bed te detecteren. Kortom: slimme camera’s kunnen de zorg op allerlei manieren verrijken en vergemakkelijken.

Daarom camerabewaking

Onze oplossingen voor camerabewaking in de zorg vormen de spil binnen uw totaalaanpak van veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers. Bij incidenten of calamiteiten kan door camerabewaking snel worden ingegrepen.

Voor uw zorginstelling

In combinatie met slimme software en VCA is camerabewaking in de zorg van waarde in de ondersteuning van het reguliere, fysieke toezicht. Slimme software in onze camerasystemen interpreteert en analyseert de beelden. Daarbij integreren onze camera- en softwareoplossingen naadloos met elk videomanagementsysteem (VMS).
Sandor CTA

Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Sandor Olivari via e-mail of bel 0416 54 10 10.

Vraag een presentatie aan

Vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie over camerabewaking in de zorg. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met VCS via e-mail of telefoonnummer 0416 54 10 10.