Als projectleider streef ik naar het beste resultaat

Door Jesse van Kuijk, assistent projectleider
Ik werk sinds 2010 als projectleider bij VCS. Een nette installatie en een tevreden klant geven mij altijd de boost om aan een nieuw project te beginnen. In mijn werk streef ik altijd naar het beste resultaat voor onze klant.

Ik vervul mijn rol al een lange tijd, maar ook daarvoor was het bedrijf mij niet onbekend. In 2002 was ik namelijk al werkzaam als field engineer bij VCS. Destijds werkte ik aan een project, waarbij tal van tramvoertuigen voorzien moesten worden van camera-installaties.

Nieuwe rol

Jesse van Kuijk

In 2006 besloot ik om het over een andere boeg te gooien en begon ik aan een vierjarige hbo-opleiding Social Work. Daarnaast werkte ik nog steeds één dag in de week bij VCS. Na mijn afstuderen heb ik nog een paar maanden gewerkt als maatschappelijk werker, maar besloot toen uiteindelijk toch om terug te keren bij VCS.

In mijn functie als projectleider ben ik de spin in het web. Ik verzorg de coördinatie en communicatie tussen alle stakeholders van een project. Na een opdrachtverstrekking ga ik aan de slag met het opzetten van een planning, samenstellen van een projectteam, bestellen van materiaal, aanvragen van vergunningen en het aansturen van aannemers en direct collega’s. Dit doe ik samen met mijn assistent projectleider, Bas Nijssen.

Mijn achtergrond als field engineer helpt heel erg tijdens het uitvoeren van mijn dagelijkse taken. Ik ken de praktische kant van een project en kan daarom de benodigdheden goed inschatten.

‘Ik ben de spin in het web’

Eindresultaat

Het leukste aan mijn werk is het zien van het eindresultaat. Binnen VCS bouwen we aan tastbare zaken, zoals meldkamers, camera-installaties en draadloze verbindingen etc. Een nette installatie en een tevreden klant geven mij altijd de boost om aan een nieuw project te beginnen.

Ik heb veel contact met klanten, zo waarborg ik een optimaal eindresultaat. Binnen de projecten ben ik het aanspreekpunt voor de klant. Bij langdurige projecten vindt er een structureel overleg met de klant plaats. Dit gebeurt op locatie of via Teams. Bij de grote projecten hanteren wij het ‘project control document’. Hierin is een actielijst opgenomen die we tijdens het structurele overleg behandelen. Afspraken komen hierin te staan en worden rondgestuurd. Zo ontstaat er nooit twijfel over gemaakte afspraken. Daarnaast is hier ook o.a. ruimte voor risicoanalyses en contactgegevens.

‘Het leukste aan mijn werk is het eindresultaat’

Familiebedrijf

Ik vind VCS een fijn bedrijf om voor te werken, ik zit hier tenslotte al 21 jaar. Het is echt een familiebedrijf en de sfeer is informeel. Zelfs oud-collega’s keren nog altijd terug voor de vrijdagmiddagborrel of een kop koffie.

Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk naar eigen inzicht in te delen. Ook zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Zo heb ik een cursus Prince2 Foundation gevolgd.

Werken bij VCS

Als je bij VCS wil werken dan is discipline belangrijk. Je krijgt veel vrijheden, maar er wordt wel verwacht dat je het werk serieus uitvoert en ook zo met klanten omgaat.

Ben je geïnteresseerd in dit werk of VCS? Bekijk onze vacatures. Een open sollicitatie sturen is ook mogelijk. Vragen? Neem contact op met Linda Timmerman via solliciteren@vcsobservation.com.

 

 

Enquire here