BabyWatch ondersteunt ouders en personeel

Ondersteunt
Afgelopen donderdag was het Wereld Prematurendag. Elk jaar wordt er op deze dag aandacht besteed aan de problemen rond een vroeggeboorte en de wereld van neonatologie. Vroeggeboorte zorgt voor een onzekere tijd voor ouders en de rest van de familie. En het verplegend personeel draagt veel verantwoordelijkheid. Met BabyWatch ondersteunt VCS Observation het verplegend personeel en ouders.

In Nederland worden elk jaar rond de 12.000 baby’s te vroeg geboren. De baby’s verblijven vaak een lange tijd in het ziekenhuis. Voor een goed herstel, is juiste toezicht van levensbelang. In die periode willen ouders graag bij hun kindje zijn, maar dit is niet altijd fysiek mogelijk. Daarom ondersteunt VCS Observation ziekenhuizen met BabyWatch in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen.

Overzicht

Het monitoren van alle kamers kost veel tijd. BabyWatch creëert een duidelijk overzicht van alle patiëntjes in couveuses. Op een groot scherm is in één oogopslag te zien als er iets verandert in de situatie. Daarnaast geeft BabyWatch een signaal aan de verpleegpost met een geluidsdetectie. Bijvoorbeeld als een baby huilt. Zodat de verpleegkundigen snel kunnen handelen.

Contact familie

Naast het verzorgen van een kindje heeft de verpleging ook de taak om ouders in te lichten. Verder vragen ouders vaak ook om extra updates. Ze willen het liefst 24 uur per dag weten hoe het met hun kindje gaat. Dit kost verpleegkundigen veel tijd. Om toch in de behoeften van ouders te voorzien, biedt BabyWatch een 24/7 livestream. Ouders kunnen hun kindje dan de hele dag door volgen. Ook kan een verpleegkundige via BabyWatch eenzijdige berichten sturen naar ouders. En hen updates geven over de status van het kindje. Dit resulteert in een goede informatievoorziening.

Meer weten

Bent u benieuwd wat BabyWatch voor uw ziekenhuis kan betekenen? Neem dan contact op met Sandor Olivari via e-mail  of bel 0416 54 10 10. Een presentatie aanvragen is ook mogelijk. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend.

 

Enquire here