Sportfaciliteiten slimmer benutten

Sportfaciliteiten slimmer benutten

Effectief sportveldbeheer tegen lagere beheerkosten

Wat weten we eigenlijk van onze sportfaciliteiten? Hoe vaak zijn ze in gebruik en wanneer? Zijn er (betere) alternatieven voor de huidige benutting? In samenwerking met een grote gemeente ontwikkelde VCS FieldOptimizer. Hiermee realiseert u effectief sportveldbeheer tegen lagere beheerkosten.

Gemeenten staan voor de maatschappelijke opgave om inwoners te stimuleren om meer te sporten. We willen sport toegankelijker maken en bestaande sportfaciliteiten slimmer benutten, o.a. door sportvelden intensiever te gebruiken.

‘Voor een datagedreven sportveldbeheer’

Gedetailleerd inzicht

Met een combinatie van veld-, weer- en oppervlaktesensoren en slimme software realiseert FieldOptimizer een datagedreven sportveldbeheer. FieldOptimizer biedt gedetailleerd inzicht in het gebruik en de slijtage van sportvelden. Het beheer en de toewijzing van sportfaciliteiten wordt sterk vereenvoudigd en geoptimaliseerd. Ook krijgt u met de data vanuit FieldOptimizer een schat aan stuurinformatie voor een effectief sportbeleid.

FieldOptimizer voor natuurgrasvelden

Als een natuurgrasveld in goede conditie is, is er minder vaak kunstgras nodig. Dit voorkomt de schadelijke (milieu) effecten van kunstgras: meer opwarming en waterverspilling, en een kostbaarder onderhoud. Eén kunstgrasveld minder resulteert al in een substantiële besparing.

  1. Onderhoud optimaliseren: veldsensoren
    De veldsensoren in de bodem meten vocht, temperatuur en zoutconcentratie (voeding in de grond). Dit geeft u stuurinformatie om natuurgrasvelden in optimale conditie te houden. Een optimale conditie betekent dat er 50% extra benutting mogelijk is.
  2. Weten wat er gebeurt: camerasensoren
    De camerasensoren brengen nauwkeurig in kaart wanneer en hoe het sportveld gebruikt wordt. Dit biedt inzicht in de conditie van het veld, vereenvoudigt het beheer en de toewijzing van sportfaciliteiten en het biedt inzichten voor sportbeleid.

In lijn met de AVG

Ontwikkelingen in de cameratechnologie maken het mogelijk om in de slimme camera zelf de videocontentanalyse uit te voeren. Dit maakt FieldOptimizer volledig privacyproof, in lijn met de AVG. De camera exporteert geen beelden naar een externe server. Het beeld wordt op de camera zelf omgezet naar een getal: hoeveel mensen zijn er aanwezig?

‘FieldOptimizer is volledig privacyproof’

Oók voor kunstgrasvelden

FieldOptimizer kan op kunstgrasvelden o.a. registreren hoeveel sporters het veld gebruiken en welke onderhoudsmaatregelen worden uitgevoerd. Dit stelt u in staat om onderbouwd vast te stellen of en waar er extra faciliteiten nodig zijn, welke (onderhouds)maatregelen nodig zijn en wanneer een veld is afgeschreven.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat FieldOptimizer voor uw organisatie kan betekenen? Een van onze adviseurs verzorgt graag kosteloos een (online) presentatie. Neem contact op met VCS via 0416 54 10 10 of stuur een e-mail.

Enquire here