PatientWatch ontzorgt verplegend personeel

Personeelstekort
De komende jaren neemt de vraag naar personeel in de zorg steeds meer toe. Eind dit jaar is er onder meer in ziekenhuizen-, verpleeg- jeugd- en gehandicaptenzorg een tekort van zo’n 56.000 mensen. Vanaf 2026 wordt dit elk jaar meer. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose zorg en welzijn.

In 2032 komt de zorg waarschijnlijk 155.000 medewerkers tekort. Eventuele kabinetsplannen vermindert dit, maar ook dan is het personeelstekort groot. Namelijk, 137.000 werknemers. Door het personeelstekort neemt de werkdruk toe. Zorgverleners moeten veel taken uitvoeren en dit gaat ten koste van de patiëntenzorg. VCS Observation heeft met PatientWatch een oplossing.

Ontzorgen

PatientWatch ontzorgt het verplegend personeel, vooral op de neonatale, intensivecare-, mediumcare- en cardioafdelingen. Hier verblijven vaak kwetsbare patiënten. Deze zorgverlening is fysiek en mentaal zwaar voor de zorgverleners.

Met het patiëntobservatiesysteem observeren verpleegkundigen alle patiënten en medische apparatuur in één oogopslag, vanaf één centrale plek. Zo ziet en hoort de verpleegkundige wat er gebeurt. Hierdoor hoeven ze minder heen en weer te lopen en geen (onnodige) patiëntcontroles uit te voeren. En is er meer tijd voor andere zorgtaken.

Hoe werkt het?

De camera’s beschikken over bewegings- en geluidsdetectie. Als een patiënt beweegt of geluid maakt, krijgt de verpleegkundige een notificatie. Hij of zij krijgt meteen het desbetreffende bed in beeld. Het observatiesysteem is integreerbaar met elk verpleegoproepsysteem (VOS).

Ook signaleert PatientWatch auditieve signalen van de medische apparatuur. Deze optie kan per kamer of bed geactiveerd worden en is met name geschikt voor patiënten die in kunstmatige slaap zijn gebracht.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat VCS kan betekenen voor uw zorginstelling? Neem contact op met Sandor Olivari via e-mail  of bel  0416 54 10 10. Of vraag kosteloos een presentatie aan voor uw organisatie. Deze duurt een uur is volledig vrijblijvend.

 

Enquire here