Een duurzame manier van werken bij VCS

VCS: een duurzame manier van werken
VCS zet zich vanaf de start van haar bestaan in voor veiligheid. Verantwoordelijkheid is diepgeworteld in onze organisatie. Onze ambitie is om de wereld veiliger te maken. Maar ook: een stukje groener, schoner en diverser. Want óók daarmee zorgen we voor een leefbare omgeving.

In de jaren ‘90 was VCS de eerste aanbieder van professionele camerabewaking. Dat is waar ons bedrijf vandaan komt. Door de jaren heen hebben we ons steeds verder ontwikkeld als partner voor veiligheid in het publieke en private domein. Onder meer met de inzet van geavanceerde technologieën, zoals videocontentanalyse, softwareoplossingen en slimme camera’s. Zo werken we samen aan een veilige toekomst. Want óók dat is leefbaarheid.

‘Steeds kijken waar we kunnen verbeteren’

Voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze strategie. We werken aan circulariteit en verminderen onze CO2-uitstoot en energieverbruik. Wij brengen duurzaamheid onder de aandacht van collega’s, leveranciers en klanten. We kijken steeds waar verbetering mogelijk is. Zo maken we VCS en onze omgeving veiliger én steeds een beetje groener.

Enkele voorbeelden van onze duurzame manier van werken:

  • We leveren alleen camera’s van fabrikanten die onderdelen leveren voor reparaties, óók ver na de productiedatum. Zoals Bosch en Axis.
  • We passen zo min mogelijk componenten toe in elk systeem. Bijvoorbeeld: door camera’s in te zetten met een hoge resolutie, zijn er minder nodig.
  • Onze eigen RMA-afdeling stuurt op langere levensduren door vakkundig (preventief) onderhoud en reparaties.

‘Van elektrische werkbussen tot cargobikes’

Wij zetten elektrische auto’s in voor onze field engineers, projectleiders, accountmanagers en staf. In 2022 breiden we deze inzet verder uit. Voor de uitvoering van werkzaamheden maken we gebruik van emissievrije voertuigen, zoals een elektrische werkbussen en speciale cargobikes die zijn voorzien van een kleine hoogwerker. Innovatief in onze branche.

Verschillen waarderen

VCS staat voor een integere en inclusieve organisatie. We waarderen verschillen. Diversiteit is dan ook een strategisch speerpunt voor ons. Met ons diversiteitsbeleid streven we naar een inclusief personeelsbestand, waarin we verschillen omarmen. Diversiteit en inclusie zijn bij VCS strategisch verweven in alle organisatieniveaus. Elke collega draagt bij aan deze missie én aan het succes van ons bedrijf.

Meer weten? Lees meer over social responsibility en werken bij VCS.

 

Enquire here