Network Operations Center monitort 24/7 uw cameranetwerk

Network Operations Center
VCS zorgt met het Network Operations Center (NOC) ervoor dat de door ons aangeboden cameraoplossingen altijd correct werken. Vanuit het center monitoren wij het cameranetwerk. VCS staat 24/7 voor u klaar.

De juiste werking van de apparatuur, software en het systeem wordt 24/7 volautomatisch gemonitord door de VCS-servicedesk op de locatie in Waalwijk. Het Network Operations Center signaleert automatisch uitval en storingen van apparatuur, software en/of een systeemonderdeel. En zet dit direct door naar de juiste specialist.

Direct in actie

In het Network Operations Center werken eerste- en tweedelijns service engineers, (draadloos) netwerkspecialisten en software engineers onder leiding van een servicedeskcoördinator. Ze staan direct in contact met de derde lijn, de field engineers.

Op het moment dat het monitoringplatform een storing of fout constateert, komt het personeel direct in actie. Een support engineer pakt de melding direct op en voert relevantie acties uit. In 80 tot 90% van de gevallen kan een (dreigende) storing op afstand worden opgelost, voordat de werking wordt aangetast.

Als er zich toch een storing voordoet en deze niet op afstand oplosbaar is, wordt er razendsnel bepaald waar deze zich exact in de keten bevindt. Op deze manier sturen we onze field engineers naar een gerichte locatie.

Hersteltijd

Als na de eerste analyse blijkt dat de storing op locatie aangepakt moet worden, neemt VCS direct telefonisch contact met u op om de snelst mogelijke hersteltijd aan te kondigen. En de werkzaamheden af te stemmen.

Als klant bent u altijd leidend in het bepalen van de prioriteit en hersteltijd. We hanteren geen standaard respons- en hersteltijden, omdat VCS een storing altijd direct oppakt.

Onze organisatie is 24/7 actief. Hierdoor voeren we de werkzaamheden ook in de avond, nacht en tijdens feestdagen uit (als de storing dit vereist).

U blijft op de hoogte

Bij elke storing wordt de melding geregistreerd. En ontvangt uw organisatie per e-mail een bevestiging van de melding.

  • In ons platform staan alle gegevens van de meldingen. En is per melding alle relevantie informatie inzichtelijk. U kunt de soort storing, aanvang- en oplostijd en historische gegevens inzien.
  • VCS stelt van elke storing een rapportage op. Inclusief analyse op component- en systeemniveau, beschrijving van de correctieve onderhoudswerkzaamheden en eventuele bijzonderheden.
  • Als een storingsmelding langer openstaat dan verwacht, ontvangt de behandelende coördinator automatisch een reminder.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Network Operations Center kan betekenen voor uw organisatie? Neem een kijkje op de pagina. U kunt ook kosteloos een presentatie aanvragen. Deze duurt een uur en is volledig vrijblijvend. Of neem direct contact op met Carel ten Horn via e-mail of bel 0416 54 10 10

Enquire here