BabyWatch verbindt ouders en couveusebaby op afstand

ouders en couveusebaby
Het besmettingsgevaar op de ic-afdeling neonatologie moet minimaal zijn. Tegelijkertijd willen ouders continu weten hoe het met hun kindje gaat en hun naasten bij de kraamtijd betrekken. Ook moeten verpleegkundigen snel in actie komen in kritieke situaties. Met BabyWatch hebben familie en verpleegkundigen op afstand zicht op de couveusebaby: AVG-proof, onafhankelijk getoetst én gecertificeerd.

U hebt misschien eerder gewerkt met een observatiesysteem voor de afdeling neonatologie. Vaak kan zo’n systeem niet voldoen aan de laatste wet- en regelgeving en is het daarom niet meer operationeel. Terwijl deze dienstverlening aan ouders goed past bij de eigentijdse uitstraling van het ziekenhuis: open, transparant, modern en innovatief. BabyWatch van VCS Observation heeft de juiste certificeringen én biedt een extra functionaliteit: een afgeschermde online community. Hierin delen ouders en naasten foto’s en berichten met elkaar en plaatsen verpleegkundigen updates.

Betrokken via livestream en online community

Dankzij BabyWatch volgen ouders 24/7 hun baby via een livestream, die in verbinding staat met een webcam aan het bedje van de couveusebaby. In de online community van BabyWatch kunnen artsen en verpleegkundigen ouders eenvoudig een update sturen. Dit is eenrichtingverkeer en neemt zo onrust van telefoonverkeer weg.

Ook kunnen ouders via deze online community hun vrienden en familie (ook uit het buitenland) uitnodigen om mee te kijken met de baby. In deze community delen gekoppelde accounts foto’s, berichten en video’s met elkaar. Ouders kunnen hiervan later een afdruk maken, als herinnering en voor de verwerking.

‘Ontwikkeld in de praktijk met Radboudumc’

BabyWatch is ontwikkeld in de praktijk, in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen. Applicatiespecialist van het Radboudumc Bart Luijten vertelt: “Met de BabyWatch hebben verpleegkundigen nog meer zicht op de baby en kunnen we ouders en familieleden via de community beter betrekken bij het kindje. Deze dienstverlening past goed bij de strategie van het Radboudumc, om persoonsgericht en innovatief te zijn.”

Veilig en toegankelijk

BabyWatch is eenvoudig toegankelijk op elk device met een internetverbinding. De community is gesloten en werkt met tweewegauthenticatie. Carel ten Horn van VCS Observation vertelt: “BabyWatch is ISO 2700- en 9001-gecertificeerd en onafhankelijk getoetst met een pen- en hacktest. Ouders krijgen toegang tot het online platform via tweewegauthenticatie. Op deze manier is ook de privacy gewaarborgd.”

Gratis presentatie voor uw afdeling

U kunt nu kosteloos een (online) presentatie aanvragen voor uw afdeling over BabyWatch en/of camerabewaking in de zorg. Deze duurt ongeveer een uur en is volledig vrijblijvend. Neem contact op met Carel ten Horn van VCS via telefoonnummer 0416 54 10 10 of e-mail carel.ten.horn@vcsobservation.com. Hij maakt graag een afspraak met u.

Lees ook ons artikel: Cameratoezicht zorginstellingen.

Enquire here